Varje vecka säger vi hej till en Instagrammare som vi gillar lite extra mycket, och som hittas under #familylivingfint. Den här veckan spanar vi in hos Lina Wahlberg som står bakom kontot @vi.flydde.storstan. Häng med till Umeå!

Veckans instahem: @vi.flydde.storstan

Vardagsrum sittpuff mönster färg

Foto: Lina Wahlberg

Lina beskriver sin inredningsstil som ”inte en stil – utan alla!”

@VI.FLYDDE.STORSTAN 

Namn: Lina Wahlberg
Ålder: 40
Familj: Johannes 41, Ebbe, 6 och Judit 2.
Bor: Tjugotalsvilla i Umeå

Varför instagrammar du?
– Instagram är min dagbok, min inspirationskälla och min egoboost! Jag har instagrammat i mer än fem år så jag brukar ofta scrolla tillbaka och se vad vi roade oss med när Ebbe var liten. Rätt så fantastiskt att alltid bära med sig det i fickan. Samtidigt är det en guldgruva när det gäller att hitta inspiration. Det finns så många fina konton därute och tänk vilket privilegium det är att få bli insläppt i okända människors hem. Stämningen är otroligt peppande och ibland kan jag riktigt känna hur jag växer några centimeter när mina följare strösslar fina kommentarer – älskar’t!

Älghuvud, ampel med grön slingerväxt.

Foto: Lina Wahlberg

Tips: Grönt är skönt! Ös på med växter i inredningen – skapar hemtrevnad och är dessutom bra för inomhusluften.

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?
– Jag har inte en stil – jag har alla! Femtiotalsstilen med teak och stringhyllor tilltalar mig mycket men vårt hus från 1926  har successivt övertygat mig om att ännu äldre möbler passar in bättre. Men jag gillar också billigt och nutida så vi har mycket från IKEA. Jag försöker binda ihop alla stilkrockar med hjälp av textilier och loppisfynd som sticker ut. Och växter. Grönt är jätteskönt och får hemmet att kännas mer ombonat och mysigt!

Tavelvägg

Foto: Lina Wahlberg

Mys i soffan!

Vad ska man tänka på när man inreder ett barnrum?
– Att det ska locka till lek! Jag vill verkligen tro att små barn gillar färg så i lekrummet har jag gått bananas! Sen är det ju bra att tänka på att ha saker i deras höjd så att dom lätt kan riva ut och stöka ner. Och det allra viktigaste att tänka på är att det ska vara lättstädat!

Virkad matta i barnrummet

Foto: Lina Wahlberg

Låt barnens intressen inspirera inredningen, uppmuntra med färger och kreativa lösningar.

Hur inspirerar barnen inredningen?
– Jag försöker inreda efter deras intressen. Judit älskar att leka affär så hon har en liten hörna där hon kan tillreda och sälja egentillverkade delikatesser. Sen är hon en riktig pysseltjej så vi har ett stort skåp som hon kan öppna själv och ta ut pyssel och färgpennor. Eftersom lekrummet även fungerar som gästrum så huserar en slags dagbädd/säng där som är ganska trist, men efter att jag hade vräkt på med en massa kuddar i härliga färger så blev det jättemysigt att sitta där och läsa.

Loftsäng, mobil med planeter.

Foto: Lina Wahlberg

Ebbe fick en loftsäng i julklapp – som blir perfekt gömställe när han vill vara ifred.

– Ebbe gillar lego och att spela Minecraft. Han har ett stort legobord där han kan sitta i timmar och bygga ihop fantasifulla byggen och ett skrivbord där han sitter och spelar. Han älskar kojor så han fick en loftsäng i julklapp som jag ska sy draperier till – perfekt när han vill gömma sig för syrran. Färgerna i Ebbes rum blev lite mer nedtonade. Han älskar blått och rött så jag har försökt hålla mig till den färgskalan.

Barnrum, gunghäst.

Foto: Lina Wahlberg

Inred med kontraster – både i färg och form.

– I övrigt vet jag inte om de inspirerar så mycket. Jag är rätt så barnslig i mitt inredningstänk så vi är väl på ungefär samma nivå!

Lina Wahlberg står bakom Instagramkontot @vi.flydde.storstan

Foto: Lina Wahlberg

Lina Wahlberg står bakom det färgsprakande och kreativa kontot @vi.flydde.storstan.

Vilket är ditt bästa inredningstips?
– Det låter så himla klyschigt… men omge dig med saker du älskar! För mig handlar det om loppisfynd eller saker som jag har fått ärva av mina far- och morföräldrar. Det finns en historia bakom och jag tror att det är den som får mitt hjärta att klappa lite extra. Ibland kan det hända att jag köper något bara för att det är supertrendigt men det slutar nästan alltid med att den prylen hamnar i ett skåp eller vandrar vidare till någon annan.

tavelvägg

Foto: Lina Wahlberg

Finhylla med plats för fintidningar (vi på redaktionen gillar titeln med randig rygg extra mycket, hehe).

– Sen tänker jag mycket på kontraster när jag inreder, i både färg och form. Jag gillar verkligen svartvitt men det behövs andra färger också för att bryta av och mjuka upp. Och runda former bör alltid omges av kantiga. Är så pass störd att jag aldrig skulle kunna ha en rund matta under ett runt bord – jag ryser vid bara tanken!  Andra härliga kontraster är linnekuddarna och fårskinnet i sammetssoffan som gifter sig så fint och den moderna fotokonsten på väggarna som helst vill ha en riktigt gammal kompis som hänger bredvid.

Foto: Lina Wahlberg

Lina beskriver sig själv som ”lampfetischist” och Bumlingen i köket är en favorit.

Favoritpryl?
– Svårt! Jag har ju bara favoritprylar! Men måste jag välja så blir det någon av mina lampor. Är lampfetischist så jag går alltid till den avdelningen först när jag besöker loppisar eller auktioner. Bumlingen i köket är en stor favorit, den har hängt med länge. Sen fyndade vi nyligen en vacker saturnuslampa på en auktion och den har snabbt seglat upp på topp tre. Och lampan i vardagsrummet är en dansk designklassiker som jag ärvt av mormor. Den är magisk.

Barn hoppar i sängen

Foto: Lina Wahlberg

Hemmet består av en blandning av kära prylar – från alla olika tidsepoker.

Tre konton du vill tipsa 0m?
@elfvinggarden – härligt hem med en salig blandning av gammalt och nytt. Blir alltid så sugen på att tapetsera varenda rum när jag ser hennes bilder. @boho.wife – nyfunnen favorit som tar fantastiska bilder på sina barn i supersnygga kläder. Och hon har ett spännande hem som jag vill se mer av! @stinainreder – loppisfyndarnas drottning. Här finns allt man önskar att man själv hade lyckats fynda och lite till.