Svart, vitt och trärent – schysst stil i barnrummet hos Alexius, 2

Att inspirera tusentals följare på Instagram vid två års ålder är ingen match för Alexius. Med en tydlig stil har hans mamma Josefin skapat en egen liten värld till honom i svart, vitt och trärent.

Inspirerande barnrumsinredning hos Alexius.

Foto: Johanna Hagbard

Gräv djupare, Alexius! Säck från Tellkiddo, matta från Luckyboysunday.


Barnrumsinspiration hos Alexius

– Vi är båda uppvuxna i den här kommunen vid havet och känner att det är ett lugnt och barnvänligt samhälle för Alexius att växa upp i, berättar Christoffer.

FAMILJEN DANIELSSON JOHANSSON
Josefin Danielsson, 29, Christoffer Johansson, 28, och Alexius, 2.
Bor: I ett stort hus på 165 kvadratmeter fördelade över sex rum och kök i Kungshamn.
Gör: Josefin är frisör och Christoffer är elektriker.
Instagram: @josefinidadanielsson

I västkustpärlan Kungshamn, på ett berg och med utsikt över havet, bor Alexius, 2, med sin mamma Josefin och pappa Christoffer. Huset är byggt 1974 och efter en totalrenovering har familjen skapat sitt drömhus.

Foto: Johanna Hagbard

En skiva plywood fungerar som anslagstavla, och bryter av fint mot det grafiska. Väggförvaring från Normann Copenhagen och rund krok från Hay. Tygpåse med kaniner från Miniwilla, handväska från Minimocks. Tavla från Nor-Folk. Bord och stolar från Jollyroom och prickig matta från H & M Home. Donut­kudde från Etsy/Hazel Loves Ivy. Svarta prickar på väggen från Ferm Living.

Foto: Johanna Hagbard

Alexius i kläder från Tiny Cottons.

Huset är inrett efter en barnfamiljs vardag, och förutom sitt eget rum har Alexius hela övervåningen som lekrum.

– Alla Alexius leksaker är på övervåningen och där finns ingen tv som kan distrahera. Det är öppna ytor så han kan få springa fritt och leka med allt han vill. Vi har anpassat så att all inredning i Alexius höjd inte är farlig för honom. Men visst, ibland kommer det en kommentar från mamma, ”aja baja, inte röra växten”, skrattar Josefin.

Foto: Johanna Hagbard

Skrivbord med förvaring och hyllor från Ikea. Tavla från Mini­willa, vimpel med valar från Green & Paper. Darth Vader-förvaring från Infant-Toddler.

Foto: Johanna Hagbard

Egengjord griffelvägg med färg från Granit. Pandalampa från Bofandi, rutig låda från Hay. Träklossar från Ooh Noo köpt på Infant-Toddler. Tavla från Miniwilla.

Inredningen i huset genomsyras av ljusa träslag med svartvita detaljer, och Alexius rum är inget undantag. Här finns plats för såväl lek, som kreativitet och vila. En plywoodvägg agerar anslagstavla, en hemmasnickrad koja blir en säng och längs ena väggen breder ett skrivbord ut sig med plats för pyssel och skapande.

– Alexius barnrum är det roligaste rummet att inreda i hela huset. Det finns så mycket fina barnleksaker som är både lärorika och fina att ha framme som en detalj i rummet. Vi har också satsat på bra förvaring. Det blir mycket leksaker att städa upp och då är det perfekt att ha praktiska och tåliga förvaringspåsar och lådor som smälter in i inredningen, förklarar Josefin.

Foto: Johanna Hagbard

Alexius älskar att krypa upp i den hemmasnickrade sängen. Full med kuddar och gosedjur, och inramad av ljusslingor och vimplar, inbjuder den till såväl lek som mys.

Foto: Johanna Hagbard

Påslakan från Tell Kiddo. Kryssfilt från Pia Wallén. Rund kudde med ögon från Willieandmillie, kudde med hus från Little Venue och knutkudde från Design House Stockholm. Kaninvimpel och Miffy­lampa från Miniwilla, och sängbord från Kartell. Ögonfransarna är gjorda av griffel­papper från Granit.

Alexius, liksom hans mamma, älskar kläder, och deras stora intresse delas i skrivande stund med 11 000 följare på Instagram. Längs ena väggen i rummet hänger en hemmagjord klädstång med de senaste tillskotten i garderoben samt dagens outfit. Instagram har blivit en del av familjens vardag och Alexius är van att mamma tar fram kameran när han leker.

– När jag var mammaledig med Alexius började jag ta ett kort om dagen på honom och lade ut på Instagram, lite som en -bilddagbok. Efter ett tag hittade jag hashtaggen #inspirationforpojkar där jag snabbt insåg att fler delade mitt intresse för barn-kläder. Jag började sedan hashtagga alla bilder jag la upp och förutom att Alexius fick massa komplimanger varje dag så började många följa mitt konto. Det finns så otroligt mycket fina kläder i ekologiska tyger och hållbara material i dag!

Foto: Johanna Hagbard

Dagens outfit består av byxdress från Kids We Love, randig tröja från Lager 157, halsduk från Mingo Kids, mockasiner från Minimocks och hatt från Infant-Toddler. Väggstickers från Stickstay, galgar från Granit.

Och Alexius själv då, hur trivs han i rampljuset?
– Han märker faktiskt inte av att jag fotar eftersom jag brukar passa på när han leker. Då får jag med både inredningens i hans rum och dagens outfit på samma bild!

Text och styling: Anna Bjelkholm  Foto: Johanna Hagbard