Pysseltips: Emma Sundh gör ett mysigt kaninbadlakan för småbadare

Gammalt badlakan som tjänat sitt jobb klart? Sy om det till ett kaninbadlakan för de små – ett pyssel som är lika gulligt som ekosmart! Vintage-experten Emma Sundh visar hur.

Pysseltips för barn: Emma Sundh gör en mysig badcape

Foto: Emma Sundh

Pysseltips av Emma Sundh

Frotté är ett tacksamt material som inte fransar sig i kanterna, och är därför perfekt för ett enkelt pyssel. Så här gör du!

Foto: Emma Sundh

1. Vik badlakanet på diagonalen (detta kommer att bli själva badlakanet) och klipp bort remsan som blir över (till vänster i bild).

Foto: Emma Sundh

2. För att göra en huva till badlakanet, klipp en trekant från den avklippta remsan och nåla fast kant i kant, i ett hörn av det kvadratiska badlakanet.

Foto: Emma Sundh

3. Klipp ut en kaninöronformad mall i smörpapper. Vik överblivet frottétyg dubbelt och nåla fast mallen ovanpå. Klipp ut efter mallen så att du får två öronformade bitar. Sicksacka runt.

Foto: Emma Sundh

4. Klipp bort cirka 2 cm av smörpappersmallen. Vik ett överblivet, vitt bomullstyg dubbelt och fäst mallen på det. Klipp ut efter mallen så att du får två öronfomade delar bomullstyg. Sicksacka runt. Fäst den vita delen på kaninöronen, och sy fast med raksöm. Lägg därefter öronen mellan badlakan och huva, nåla och sy fast huvan med en raksöm. Klart!

Av: Emma Sundh – se fler av hennes DIY-idéer på Emmas Vintage.