I annonssamarbete med MIO, MOELVEN OCH NORDSJö

Philip vann ett helt nytt rum!

Från oinrett till ett mysigt krypin – Philip, 2, vann utmärkelsen ”Sveriges tråkigaste barnrum” och fick ett helt nytt drömrum.

Barnrum platsbyggt skrivbord

Foto: Emily Dahl

Philip fick ett platsbyggt tre meter långt skrivbord som målades i nyansen Trygg från Nordsjö. Panel från Moelven. Pallar, tavellist, dinosaurielampa och korg från Mio. Trädjur från Holztiger, kritor från Playon crayon, cirkusgubbar från minirepubliken.se.

Vinnaren av Sveriges tråkigaste barnrum

När Carolina och Tobias Lindman flyttade in i huset på Tyresö utanför Stockholm var lilla Philip alldeles nyfödd.

– Vi valde ett rum som skulle bli hans, men då tänkte vi hela tiden att ”han är så liten, han behöver inte rummet ännu”, berättar mamma Carolina. I stället fick familjen chansen att prioritera andra delar av huset.

Men tiden går fort, och när Philip fyllde två började det dåliga samvetet att komma. Kanske behövde han ett lekrum nu? Och visst vore det lite skönt att bli av med alla hans saker som började sprida ut sig i resten av huset?

Före-bild på barnrum

Foto: Privat

Barnrummet innan Philip fick besök av Family Living och inredaren Janniche Kristoffersen.

– Man vet ju själv hur viktigt det är med ett eget utrymme, och nu när Philip har blivit lite större märkte vi också att han började gå in där, men att han kom ut igen eftersom det inte fanns så mycket att göra därinne. Jag trodde inte att det var sant när vi fick samtalet om att vi hade vunnit den här tävlingen. Det var som världens bästa present! säger Carolina.

Förvandlingen började direkt. Inredaren Janniche Kristoffersen, personen bakom Instagramsuccén @bloggaibagis, hälsade på familjen på Tyresö för att få veta mer om hur de ville att Philips rum skulle se ut. Det visade sig att de hade mycket gemensamt.

Lådor på väggen, matta, rutig korg, molnfilt, kroklist från Mio. Panel från Moelven, i nyans 1706-G15Y från Nordsjö. Print, fruktgirlang och gosemoln från minirepubliken.se.

Foto: Emily Dahl

Lådor på väggen, matta, rutig korg, molnfilt, kroklist från Mio. Panel från Moelven, i nyans 1706-G15Y från Nordsjö. Print, fruktgirlang och gosemoln från minirepubliken.se.

– Jag ville åt en känsla av ett mysigt rum, med ljusa mjuka färger – något som både jag och familjen gillar. Den mintgröna kulören jag valde från Nordsjö är väldigt tacksam som bas, och visade sig dessutom vara Carolinas favoritfärg! berättar Janniche, som fick hjälp med förverkligandet av hantverkare från Stockholmsbaserade byggfirman Bymont. Det första de gjorde var att sätta upp panelen från Moelven längs alla väggar.

– Jag valde att låta både väggen och panelen målas i samma färg för en fin effekt, och upptäckte att man kan ställa grejer på bröstlisten, ett enkelt sätt att flytta runt både tavlor och små prylar för förändring, säger Janniche.

 Låda på väggen, bord och stolar, säng, sängkläder och ­kuddar från Mio. Träpanel från Moelven, målad i mintgrönt (1706-G15Y från Nordsjö).

Låda på väggen, bord och stolar, säng, sängkläder och ­kuddar från Mio. Träpanel från Moelven, målad i mintgrönt (1706-G15Y från Nordsjö).

När grunden var på plats var det dags för själva inredningen. Det första Janniche skissade på var det platsbyggda skrivbordet, en plats där Philip både kan stå och sitta och leka.

Alla möbler kommer från Mio. Ett bord med stolar fick ta plats i mitten av rummet för att utnyttja ytan på ett bra sätt. På väggen satte Janniche upp tavellister.

Tavellister, pall, stege och prickigt kuddfodral från Mio. Ljusslinga från Granit, tygpåse från Tellkiddo.

Foto: Emily Dahl

Janniche målade både väggar, panel från Moelven och vissa inredningsdetaljer i samma mintgröna nyans (1706-G15Y från Nordsjö). Det platsbyggda skrivbordet fick en snarlik grå ton (Trygg från Nordsjö). Tavellister, pall, stege och prickigt kuddfodral från Mio. Ljusslinga från Granit, tygpåse från Tellkiddo.

– Det är lite av en favorit för mig, och ett perfekt sätt att fronta böcker på. Dels för att omslagen blir till en fin inredningsdetalj, dels för att det lockar till läsning hos barnen, säger Janniche.

Mellan fönstret och de platsbyggda garderoberna fanns ett outnyttjat utrymme, där Janniche skapade en liten sänghörna – som gjort för ett mysigt krypin. Den första kvällen när allt var färdigt fejkade Philip till och med trötthet för att få gå dit och gosa.

Sänghimmel från Numero 74, filt med kaniner från Miniwilla, gul nalle och vimpel från minirepubliken.se.

Foto: Emily Dahl

Det fina ljusinsläppet inspirerade Janniche till att inreda i mjuka färger. Säng, sängkläder, prickig kudde, molnlampa och fågelholk från Mio. Panel i modellen Trend och fönsterfoder från Moelven. Väggfärg i nyansen 1706-G15Y från Nordsjö. Sänghimmel från Numero 74, filt med kaniner från Miniwilla, gul nalle och vimpel från minirepubliken.se.

– Flera gånger låtsasgäspade han, sa ”Trött!” och gick och la sig i sängen. Det har varit fantastiskt att se honom de här första dagarna. Han pysslar omkring därinne och vi hör honom nynna. Han är verkligen lycklig över sitt nya rum! säger Carolina.

Gul nallekudde från minirepubliken.se. Sänghimmel från Numero 74, ­trä­giraff från Holztiger, drömfångarmobil från Bisou de Lou och ­ljusslinga från Watt & veke.

Foto: Emily Dahl

Gul nallekudde från minirepubliken.se. Sänghimmel från Numero 74, ­trä­giraff från Holztiger, drömfångarmobil från Bisou de Lou och ­ljusslinga från Watt & veke.

–––

Text: Maija Mårtensgård, Foto: Emily Dahl, Styling: Janniche Kristoffersen

Reportaget är tidigare publicerat i Family Living nr 2, 2017