Lollo Bratt: ”Vi hoppar över växa-sängarna”

Family Livings chefredaktör Louise Bratt Tidmarsh om fördelen med "riktiga" sängar istället för barnsängar.

Höst = nystart, nya rutiner – och i år: nytt sovrum för kidsen! Just i detta nu håller vi på att göra om i barnens gemensamma sovrum. Äntligen ska May, 3, få en ”riktig” säng (och här får jag väl passa på att erkänna att hon fram tills nu faktiskt har sovit i sin spjälsäng … Hon har trivts så bra i den att vi inte har sett någon anledning att byta – förrän nu i sommar då hon slutade med blöja och vi insåg att det är en fördel om hon snabbt kan komma ur sängen själv).

Så himla mycket smidigare med en ”riktig”, stor säng som man själv kan få plats i för att kunna ligga bredvid när man nattar

Valet av säng är så viktigt. Själv tycker jag att det är urgulligt med alla fina barn- och växasängar som finns, men jag har aldrig riktigt förstått poängen med dem (förutom att de är just små och gulliga). Så himla mycket smidigare med en ”riktig”, stor säng som man själv kan få plats i för att kunna ligga bredvid när man nattar, läser böcker (eller bara att gå och lägga sig själv i när barnen invaderat ens eget sovspace mitt i natten). Sagt och gjort, och nu har äntligen May, liksom sin storebror Billy, en alldeles vanlig 90-säng som är hennes egen.

Barnen jublar över att ha varsitt nytt litet sängbord (med låda – drömmen för små samlare), varsin ny sänglampa och en rejäl bokhylla med plats för alla sina böcker och gosedjur.

Det är roligt att fixa i barnrummet. Att inreda barnsligt och lekfullt, men ändå harmoniskt och mysigt – och självklart har jag samlat massor av inspiration från alla de fantastiska barnrum vi visar i Family Living varje nummer!