Lollo Bratt: ”Varning för sjukhusfärgerna!”

Family Livings chefredaktör Louise Bratt Tidmarsh om mindre lyckade färgval i hemmet.

Ut med det gamla, in med det nya! Nja, riktigt så drastisk vill man väl kanske inte vara när det kommer till inredning (om man inte har en helrenovering på gång förstås), men nog kliar det i fingrarna när man gör avslut på en årstid och börjar blicka mot nästa.

Och visst händer det en hel del på inredningsfronten i vår! De dova pastellerna och gråtonerna som länge dominerat våra hem fortsätter att vara populära, men allt fler färgklickar letar sig in i inredningen nu. Färgpaletten har blivit större och du hittar accentfärger i allt från knallgula detaljer till pigga kulörer på väggar och golv. Själv är jag sugen på att sätta färg på vardags­rummet hemma. Men det är så svårt att bestämma åt vilket håll jag ska gå! Sist jag målade om blev resultatet nämligen lite sådär. Vi har ett ganska stort gästrum/tv-rum som vi för något år sedan målade om i en ljus aprikos färg, och hur jag än försöker så blir rummet aldrig riktigt mysigt. Har provat att möblera om, få in mer belysning, ösa på med växter, mjuka upp med gardiner och ännu fler kuddar men nej – det känns aldrig helt bra.

Färgen kan bli jättefin om man verkligen får till det, men det finns en stor risk för väntrumsvibbar …

För några veckor sedan researchade redaktionen färglära inför en artikel, och fick veta att det finns en nyans man ska akta sig för på väggarna om man inte vill få ”institutionskänsla” i rummet – och gissa vad (trumvirvel): det var ljus aprikos! KAN bli jättefint om man verkligen får till det, men stor risk för väntrumsvibbar …

Med det sagt fortsätter jag klura på färgval på hemmafronten och hoppas att du hittar egen vårinspiration med hjälp av Family Living!