Lollo Bratt: ”Organisera mera! (tja, försöka går ju)”

Family Livings chefredaktör Louise Bratt Tidmarsh testar nytt grepp för att få ordning på kidsens alla prylar.

I helgen var det dags att fixa till barnens lekrum. Billy, 6, och May, 3, delar både sovrum och lekrum = bra sätt att hålla alla leksaker på ett ställe (i sovrummet får bara gosedjur och böcker vistas)! Men ett lekrum med dubbelt så mycket leksaker kräver ju lite mer organisering och bra förvaring.

Barnen var så exalterade. Äntligen skulle de få ett eget, stort skrivbord att dela på (listig bieffekt: jag och mannen hoppas nu få återerövra vårt eget skrivbord i arbetsrummet, och därmed slippa skyffla undan allehanda klipp-och-klistra-projekt varje gång vi själva vill pyssla eller jobba ifred). De frågade, kanske tvåhundra (eller var det trehundra?) gånger ”kan vi flytta in våra grejer i lådorna nu?” medan jag och mannen skruvade och knåpade över lådor och stommar på lekrumsgolvet. Tadaaa, så var skrivbordet på plats! Med en alldeles egen hurts för Billy och en för May. Äntligen kunde de börja flytta in med sina pysselböcker, ritblock, pärlplattor och fidget spinners.

24 timmar senare är verkligheten ikapp

Och visst höll det barnen sysselsatta. Hela dagen pysslade de med sitt skrivbord och sina lådor och var så noga med att hålla fint och städat. 24 timmar senare är verkligheten ikapp, lekrummet ser ut som ett bombnedslag och vi hittar numera tuschpennor i både leksaksspisen, maskeradlådan
och kassaapparaten – överallt utom i skrivbordslådorna med andra ord … Men fint blev det!