Lollo Bratt: ”Nu drömmer vi om en glimrande jul”

Family Livings chefredaktör Louise Bratt Tidmarsh om julpynt och julfirande på en inte alltför avancerad nivå.

Det är inte långt kvar nu. För visst får väl november i allra högsta grad räknas som startskottet för julen (om man inte är totalt julfrälst och drar igång förberedelserna strax efter kräftpremiären)? När december väl står för dörren, då ÄR ju julen redan i full swing med allt vad det innebär av oändligt lussefirande, presenthets och en längtan efter att barnen ska tindra så mycket som det bara går. November däremot är månaden då drömmen om julen ännu är lite glimrande, då de kulörta ljusslingorna som börjar lysa upp i vrårna lite varstans fortfarande får det att pirra till av välbehag. Då julstressen ännu (i alla fall nästan) lyser med sin frånvaro.

Jag planerar för femte året i rad att binda en egen julkrans att hänga på dörren – högst troligt kommer det inte bli av i år heller

För mig tar de större fixa hemmet-drömmarna en liten paus under dessa månader, och äntligen får huset (och resten av familjen) vila lite från fix och smårenoveringar. Nu är det fullt fokus på pynt och mysskapande i stället! På en inte alltför avancerad nivå bör tilläggas. Jag planerar för femte året
i rad (lika länge som vi haft hus) att binda en egen julkrans att hänga på dörren – högst troligt kommer det inte bli av i år heller. Och jag tänker att det vore mysigt att sno ihop ett eget pepparkakshus – men vet redan nu att mina barn kommer att få njuta av många pepparkakor, men just ett gulligt hus kommer de även i år att få beundra hos någon annan familj.
I övrigt går vi all in: ljusstakar, ljusslingor och stjärnor i varje vrå, en dignande Disney-gran och en hel del älskade prydnader från föräldrahemmet.

På Family Living går vi förstås också in ordentligt med julfirande i alla former – trevlig läsning! Och god jul!