@leitntosinspiration: ”Min tredelade loppis-spegel är favorit!”

Varje vecka säger vi hej till en Instagrammare som vi gillar lite extra mycket, och som hittas under #familylivingfint. Den här veckan spanar vi in hos Linnéa Ahlsten Lundgren som står bakom kontot @leitntosinspiration. Häng med till Gotland!

Veckans instahem: @leitntosinspiration

Pillerfikus och Doktor Westerlund

Foto: Linnéa Ahlsten Lundgren

Pillerfikusen och Doktor Westerlund trivs bra i familjens ljusa hem.

@leitntosinspiration

Namn: Linnéa Ahlsten Lundgren

Ålder: 31 år

Bor: I villa i Burgsvik på Gotland

Varför instagrammar du?
– Jag instagrammar för att inspirera och inspireras. Till en början började jag dela med mig av små pyssel som så småningom utökades till mitt hem och inredning. Jag vet hur inspirerad jag blir av andra, och därför känns det fint att liksom ge tillbaka. Och så peppen man får är fantastisk! Det är så roligt när människor berättar att de blivit inspirerade av något jag gjort eller en bild jag tagit. Det får mig att utmana mig själv ännu mer. Jag märker verkligen att jag hela tiden utvecklas och förbättrar mig själv inom både pyssel, att inreda och att fotografera genom att instagramma. Det är kul att kolla lite längre bak i flödet och se förändringarna.

Kök, blommig klänning

Foto: Linnéa Ahlsten Lundgren

Linnéa hemma i köket på Gotland.

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?
– Min inredningsstil är en salig blandning av gamla loppisfynd och ärvda grejer tillsammans med nytt. Ihop ger det en lite fransk/parisisk känsla tycker jag och är vad jag försöker få till.

Hall med pinnsoffa

Foto: Linnéa Ahlsten Lundgren

Linnéa beskriver känslan i hemmet som lite ”fransk/parisisk”.

Vad ska en tänka på när en inreder ett barnrum?
– Förvaring är A och O till leksaker. Det känns viktigt att det är praktiskt. Idag finns det mycket snygg och smart förvaring. Jag tycker barnen kan få vara med och bestämma lite, även om det inte måste innebära precis allt. Man kan ge dem några val och sedan låta dem välja. Barnrum är lite extra roligt att inreda, eftersom man kan gå lite mer bananas där än i övriga rum. Det är kul med roliga, kreativa lösningar, färg och mönster! Jag gillar att inreda efter teman och barnrum är verkligen utmärkt till det. Tänk Alice i Underlandet eller sagoskog till exempel. Jag tycker ofta att det är det detaljerna som gör det. Basen så som färg och tapeter kan ofta vara enkel och så får resten tala; textilier, möbler och tavlor. Då är det lätt att ändra om efterhand barnen växer, utan att göra ett så stort projekt av det.

Barnrum

Foto: Linnéa Ahlsten Lundgren

Kreativt sätt att hänga upp barnens kläder på.

Hur inspirerar barnen inredningen?
– Barnen måste såklart vara med och ge avtryck i sina rum. Jag tycker det är viktig att tänka på barnens behov när deras rum inreds. Kanske behöver de en plats att rita på, eller en plats att leka affär på i sitt rum. Låt deras personlighet bli en del av inredningen! Är de inte så mycket för att pyssla, varför ha en pysselhörna i rummet etc.
Sommarbarn

Foto: Linnéa Ahlsten Lundgren

För Linnéa är det självklart att barnen måste få vara med och göra avtryck på inredningen i sina rum.

Vilket är ditt bästa inredningstips?
– Mitt bästa inredningstips är att se till att omge sig av saker som är viktiga för en och som man verkligen tycker om. Det är det som ger ett hem personlighet och den där viktiga ombonade känslan som gör det till just ett hem. En röd tråd som ett visst färgval eller en viss stil som binder ihop hemmet är också något att tänka på för att få ett sammanhängande hem.

Vintageklänning

Foto: Linnéa Ahlsten Lundgren

Varför gömma vackra kläder i garderoben när en lika gärna kan hänga dem på väggen?

Favoritpryl?
– Min tredelade loppis-spegel är en av mina favoritprylar här hemma. Jag hade så länge suktat och letat efter just en sådan, så jag blev verkligen överlycklig när jag fick den i födelsedagspresent av min familj förra året.

En av hemmets favoritprylar: Den tredelade loppisfyndade spegeln.

Foto: Linnéa Ahlsten Lundgren

En av hemmets favoritprylar: Den tredelade loppisfyndade spegeln.

Tre konton du vill tipsa om?
– Tre instagramkonton som inspirerar mig är @plathuset, @sofiaatmokkasin och @froken.frida.

Villa, Gotland

Foto: Linnéa Ahlsten Lundgren

Familjen Ahlsten Lundgrens härliga Gotlandshus.