Inredningsinspiration hos @midiss: 50 nyanser av FÄRG!

När andra går mot grått väljer Christin Clausen-Bruun bakom Instagramkontot @midiss färg, men hon gör det på helt nya och moderna sätt. Och hennes relation till favoritnyansen rosa är alldeles speciell.

Midiss fotograferar färgstark inredningsinspiration

Foto: Isabell N Wedin

Konsekvent rosa – favvofärgen går som en …  rosa tråd genom allt från kläder till blommor.

Inredningsinspiration

Utanför porten till 30-talshuset i södra Malmö smälter snön till grått slask, men inomhus skiner solen konstant. Den helt ljuvliga inredningen hos Christin Clausen-Bruun, Anton Andersson och deras Algot, 2,5, är maxat färgstark. Blått, turkost, gult och framför allt rosa ger lägenheten liv. Christin och Anton har bott här i åtta år och hoppas på att stanna länge.

FAMILJEN CLAUSEN-BRUUN ANDERSSON
Christin Clausen-Bruun, 30, Anton Andersson, 31, och Algot, 2,5.
Bor: I en 2,5:a på 74 kvadratmeter i Malmö.
Gör: Christin är kommunikatör och frilansar som digital strateg. Anton är arkitekt.
Blogg: midis.se
Instagram: @midiss

– Det vi föll för var själen i lägenheten! Den där känslan som man pratar om men som kommer så sällan att man ibland tror att det bara är en kliché. Jag minns hur Anton på visningen stack fram huvudet över axeln och sa ”här kan vi bo”. Det var varken den bästa planlösningen eller bästa läget, men lägenheten hade en stark känsla och tillsammans med 30-talsdetaljerna så var den mitt i prick.

Hylla från String med inredningsdetaljer från Acne Jr.

Foto: Isabell N Wedin

Finfin förvaring. Hyllsystem från String. Det lilla glada huset kommer från Acne Jr.

Färgstark inredning med maffig monstera i kruka.

Foto: Isabell N Wedin

Konst, krukor och kulör är receptet på hemtrevlighet hos familjen Clausen-Bruun Andersson.

Har ni gjort om mycket?
– Planlösningen har vi inte ändrat på – än! Däremot har verkligen inredningen följt oss genom olika skeden i livet. Ibland behöver en stor förändring i livet liksom förankras i något fysiskt och då väcks min lust att inreda. Dessutom har vi bott här så länge att vi gått från 20-någonting som jobbade på posten till färdigutbildade i början av våra karriärer. Min man är arkitekt och jag jobbar med inredning så vi har båda ett stort intresse i design.

– Köket är renoverat från grunden. Min man ritade det och när jag var i vecka 35 med vår son Algot rev vi allt och började renovera. Vi tömde vardagsrummet och hallen och slipade golvet över påsken när jag var i vecka 38! Jag låg i badkaret och hade värkar med Algot när de fogade kaklet i köket. Blicken på killen när vi sa att ”nu går vi till BB”! Och vår snickare var den första som träffade Algot två dagar senare – han hade till och med köpt en flaska champagne till oss! När jag tittar på bilder där Anton har Algot i en bärsele medan vi packar upp köket så undrar jag hur vi tänkte.

Inredningsinspiration hos @midiss.

Foto: Isabell N Wedin

Bordet är gjort av familjens arkitektkompis Gudmund Bladh. Soffa från Adea. Lampa Glo-Ball av Jasper Morrison för Flos. Den högra tavlan är grafik av Björn Wessman Le Klint. Lampan under är ett arv från Christins mormor. Vas från Lyngby. Skåp Vass av Claesson/Koivisto/Rune för Asplund.

Foto: Isabell N Wedin

Så härlig inredningsinspiration!

 

Du har en speciell relation till färgen rosa – berätta mer!
– Jag var 19 när jag köpte min första lägenhet. Strax därefter skulle jag flytta ihop där med min pojkvän. Jag hade en moodboard fylld med beiga stolar och ett kritvitt kök och dagdrömde om parmiddagar i skenet av fladdrande stearinljus. Men så blev jag dumpad. Bedragen. Så jag stod där ensam
i min nya lägenhet utan el och med fula plastgolv. Allt det beiga såg helt plötsligt smutsigt ut. Jag grät, gick ut, låste dörren och bodde hos en kompis i en och en halv månad. När jag kom tillbaka till lägenheten hade jag med mig fyra knallrosa plaststolar, rosa gardiner, rosa kuddar. Jag sprejmålade mitt kök svart. Kavlade upp ärmarna och tänkte att jag är ta mig tusan allt annat än beige. Sedan gjorde jag förmodligen alla inredningsmisstag man kan, men för mig finns det en kraft i färgen rosa och något att vinna i att bryta gamla regler.

Målad spjälsäng

Foto: Isabell N Wedin

Oboy vilket härligt barnrum! Spjälsäng från Ikea målad med Öjablå linoljefärg.

Foto: Isabell N Wedin

Klädsträcket med träpärlor har Christin gjort själv.

 

Och sedan träffade du Anton! Är ni båda lika engagerade i att inreda?
– Jag är antagligen mer drivande i själva inredningen. Anton brukar bygga sakerna jag kommer på. Men han har också inspirerat mig att blanda upp det färgstarka med naturmaterial som trä. Det skapar också en fin balans i vårt hem. Det tog ett tag att få till den färgglada inredningen som vi har i dag, men jag vägrade bo i ett avskalat och pretentiöst arkitekthem. Jag ville ha ett levande och förlåtande hem. Så vi kombinerar våra infallsvinklar med att gärna köpa färgglada och gärna lekfulla klassiker. Bra kvalitet genomsyrar vårt hem lika mycket som färg.

Hur gör du när du jobbar med färg?
– Jag utgår gärna från rosa eftersom det har blivit en så betydelsefull färg för mig, men kombinerar det med andra favoritfärger som petrol, gul och orange. Och jag vill inte att den rosa färgen ska bli för söt eller gullig. För mig står rosa för att vara stark, cool och sin egen – inte passiv eller sockersöt som många gärna förväxlar färgen med. Jag får ofta höra att man blir glad när man kommer hem till oss. Det är den finaste komplimangen jag har fått för vårt hem.

Vad behöver man tänka på när man inreder med färg?
– Mitt främsta råd skulle nog vara att sluta tänka. Våga gå på magkänsla och våga göra fel. Det har tagit mig åtta år att hitta rätt i vårt hem.

Rosa inredning med blommor.

Foto: Isabell N Wedin

”För mig finns det en kraft i färgen rosa” säger Christin. Vaser i pastellfärger från holländska Helladuijs.

Foto: Isabell N Wedin

Algot älskar sina loppisfyndade leksaker.

Hur såg ditt flickrum ut?
– Det var helt blått, ha ha! Jag antar att jag gillar en färg i taget. Jag sparade alltid mina pengar till nya möbler och älskade att möblera om mitt rum.

Vilka är favoritprylarna?
– Soffan och den rosa lampan för det är två av mina största investeringar i färg – som jag aldrig har ångrat. Folk sa att en ny soffa var dumt med småbarn och vem köper en rosa lampa egentligen? Men jag är så himla glad för dem! Sedan älskar jag mina små inredningsdetaljer, som den lilla guldiga kaninen. Min man blir galen och undrar vad jag ska med dem till. Onödig skit som jag ÄLSKAR! Det är sådana små detaljer som också hjälper till att sätta en personlig prägel. Jag gillar när det är mycket att titta på i ett hem och när man blir överraskad. När man tittar på en rad böcker och så helt plötsligt hittar man en minikanin – det är ju kul!

Foto: Isabell N Wedin

Sköna drömmar – med inspiration från tavlor och tyger. Sänggaveln har Anton snickrat själv, och Christin har målat klädhängarna. Kaninlampan kommer från Heico.

Foto: Isabell N Wedin

Här vill man ju gärna kasta sig rätt ner!

 

Är Algot inblandad i att inreda?
– Algot är överallt i lägenheten. Vilket gör lägenheten både frustrerande och levande. Inredningen är mycket mer förlåtande i dag, sedan vi fick Algot. Mindre prestige och mer lekfullhet. Knäppa och underbara leksaker blir personliga detaljer i hemmet. Vi använder verkligen hela lägenheten och allt i den. Mackor i soffan, lingonfläckar på mattan och bilar
på köksbordet. Vi är såklart rädda om våra saker, men jag köper aldrig något som jag är för rädd för att använda. DET är slöseri. Att inte våga använda sina grejer. Jag pratar mycket om att ”piffa stöket” – alltså att köpa lite finare grejer från början, som känns okej att de ligger framme.

Text: Maija Mårtensgård   Foto: Isabell N Wedin
Styling : Sanna von Gertten