Varje vecka säger vi hej till en Instagrammare som vi gillar lite extra mycket, och som hittas under #familylivingfint. Den här veckan spanar vi in hos Ingunn Hast som står bakom kontot @ingunn1. Häng med till Ytre Enebakk i Norge!

Veckans instahem: @ingunn1

Add more colours to your life

Foto: Ingunn Hast

I Ingunns instabio står det: ”Add more colours to your life” – ett motto hon verkligen lever efter.

@INGUNN1
Namn: Ingunn Hast
Ålder: 31
Bor: Radhus i Ytre Enebakk, Norge

Varför instagrammar du?
– Det började väl egentligen med att jag la ut bilder på Instagram för att jag tycker att det är kul med foto. Men jag upptäckte snabbt att Instagram är en enormt stor inspirationskälla och allt eftersom min följarskara öka så ökade även lusten att inspirera andra. Så många fina och duktiga människor att samla på ett och samma ställe, det är ju bara helt fantastiskt!

Photowall

Foto: Ingunn Hast

Hon beskriver sin inredningsstil som ”lekfull” och laidback – här en spännande montage-tapet i arbetshörnan.

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?
– Kan den beskrivas? Lekfullt, lätt och ”laid back” kanske. Det har alltid varit viktigt för mig att du ska få en bra energi av att vara här, och att du ska känna dig som hemma. Man får slänga sig ner i soffan med benen på bordet och man ska inte vara rädd om saker och ting. Jag känner också att stilen här hemma beskriver oss som familj, och det är jag glad över att ha fått till!

Rosa halvvägg

Foto: Ingunn Hast

Hela hemmet är fullt är klara färger – på både väggar och prylar.

Vad ska man tänka på när man inreder ett barnrum?
– Kom ihåg att rummet är till för barnen och inte för de vuxna. Låt dem vara med och bestämma, och var inte rädd för att använda färger! Det ska vara kul att gå in i ett barnrum och det ska uppmuntra till lek. Inred rummet med tanke på funktion, det ska vara lätt för barnen att hitta leksaker och påbörja aktiviteter.

Myshörna

Foto: Ingunn Hast

Hemma hos familjen Hast får barnen självklart vara med och tycka till om inredningen.

Hur inspirerar barnen inredningen?
– Det har alltid varit viktigt för mig att barnen också ska tycka om hur vi har det här hemma. Och att de inte ska vara rädda för att ha sönder/smutsa ner möbler och prylar. Allt kan användas! Det är lika mycket barnens hem som de vuxnas och det måste fungera för alla. Jag tänker att huset ska utstråla positiv energi och det tycker jag att det gör.

Pasteller!

Foto: Ingunn Hast

Barnrummet är inrett med lekfulla detaljer, glada färger och vrår som inbjuder till lek.

Vilket är ditt bästa inredningstips?
– Mitt bästa tips är att inte vara rädd för att använda mycket färg! Och då menar jag nödvändigtvis inte att måla en hel vägg eller ett helt rum i en knallfärg, utan börja i det lilla. Skaffa några färgstarka prylar eller några saker du tycker mycket om och sy egna kuddar till soffan till exempel. Jag lovar, du kommer att älska det!

Retroinspirerat vardagsrum

Foto: Ingunn Hast

Bästa inredningstipset: Våga använd färg!

Favoritpryl?
– Jag har väl egentligen ingen speciell favoritpryl men jag kan ju säga att jag tycker väldigt mycket om alla våra gamla teak-möbler. Jag har alltid gillat retrostilen, så jag har hittat många saker på loppis. Som till exempel den fina stora stringhyllan i teak. Jag hittar många fina saker på loppis som jag sen bara spraymålar!

Shackrutigt golv i hallen.

Foto: Ingunn Hast

Ingunn älskar att göra loppisfynd – som sen ofta piffas upp med hjälp av glada färger.

Tre konton du vill tipsa om?
– Jag följer många färgstarka konton men dessa tre har jag följt från dag ett! De är alla otroligt inspirerande på sitt sätt. Och jag älskar deras färgstarka hem: @embrajulie@bypiapei och @midiss.