@idwi.studio: ”Våga vara konsekvent!”

Varje vecka säger vi hej till en Instagrammare som vi gillar lite extra mycket, och som hittas under #familylivingfint. Den här veckan spanar vi in hos Ida Wilhelmsson som står bakom kontot @idwi.studio. Häng med till Borås!

Veckans instahem: @idwi.studio

Köket hemma hos Ida Wilhelmsson

Foto: Ida Wilhelmsson

Hemma hos Ida Wilhelmsson får barnen ta plats i hela huset.

@IDWI.STUDIO

Namn: Ida Wilhelmsson
Ålder: 32
Bor: I villa i Sparsör strax utanför Borås

Varför instagrammar du?
– Jag började med detta instagramkonto för att dokumentera vår husresa och finna inspiration. Med tiden har det utvecklats, och idag älskar jag att dela med mig av mina tankar kring vår inredning, mina små projekt och kunna inspirera fler. Sedan är jag så glad över de vänner jag funnit tack vare Instagram. Så häftigt! Och den fina tonen som råder i inredningsvärlden, alla är varma och peppande!

Grön vägg och fotokonst.

Foto: Ida Wilhelmsson

Grönt är den självklara favoritfärgen i hemmet.

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?
– Jag har bestämt mig för att skapa vårt hus själ! En varm själ som jag vill att våra barn ska trivas i länge. Vi bor ju i ett ganska så basic nybyggt hus, så för oss har det varit en häftig utmaning att få vara kreativa, hitta egna lösningar och sätta vår personliga prägel. En röd tråd är viktigt. Jag försöker jobba med lugna färger som kan följas åt rum för rum, men samtidigt är vår inredning en mix. En mix av arvegods, egna designlösningar och nya klassiker. Varma mjuka material som möter hårda och kalla. Skandinaviskt med industriell touch, som en vän beskrev det.
Vitrinskåp, matsalsbord och kök hemma hos idwi.studio

Foto: Ida Wilhelmsson

Ida jobbar mycket med att ge hemmet en själ – där barnen ska trivas länge.

Vad ska en tänka på när en inreder ett barnrum?
– Jag är just i detta nu i full färd att inreda minstingens rum. Tapetserat, målat vägg, lister och dörr i en härlig varmgrå ton som jag tagit upp från tapetens bottenfärg. Bra tips där är att ta hjälp i färgbutiken för att få fram exakt bottenfärg i tapet. Nu ska jag precis påbörja det roliga med att inreda rummet. Tror nästintill att han får husets lyxigaste rum! Att skapa ett rum med ett lugn är för mig viktigt. Lugna och behagliga färger. Bra förvaring, självklart! En kan ju aldrig få för mycket förvaring, för många leksaker finns det! Bra plats för böcker. Vi läser mycket för våra barn så det är givet med någon form av bokhylla. Sedan är det viktigt att barnets personlighet också får vara med att styra rummets utformning och färgsättning.
Så sammanfattningsvis kan vi säga:
1. Lugna färger.
2. Bra förvaring
3. Golvyta att leka på.
4. Många böcker!
Spegelvägg och pinnsoffa

Foto: Ida Wilhelmsson

Spegelvägg och en av hemmets favvomöbler – den ärvda pinnsoffan.

Hur inspirerar barnen inredningen?
– I vårt hem får barnen ta plats! Vi har inga fria zoner. Vi är och umgås tillsammans överallt! Det enda som jag kanske är lite petig med är mina stora monsteras. Där kör jag stenhårt ”Ajabaja”. Vi har barnens konst vid vårt köksbord i den öppna ytan mellan kök och vardagsrum. Detta är nog bästa platsen i hela huset. Jag älskar denna vägg! Låt barnen synas och leva i hemmet. Strunta i märken som blir på golv. Ha en soffa som du inte är rädd om, med avtagbar klädsel som går att tvätta. Klockrent!
Ida Wilhelmsson

Foto: Ida Wilhelmsson

Ida älskar den härliga stämningen bland inredningskontona på Instagram – och att få nya vänner!

Vilket är ditt bästa inredningstips?
– Våga vara konsekvent. Och bestäm dig för vilka element som ska få vara dominerande i ert hem. Hos oss är det betong, glas, grått och GRÖNT! Grönt i form av väggar, tapeter, trappan, inredningsdetaljer, möbler och växter. Jag har valt färgkod till våra pinnstolar och soffa efter en kruka från DBKD. Nästan samma ton i trappan och sedan på väggen i vårt sovrum. Lite nördigt kanske. Men den röda, eller ska jag kanske säga gröna, tråden finns tydligt igenom vårt hem.
Monstrea

Foto: Ida Wilhelmsson

Monstrean är det enda i hemmet som är ”ajabaja” för barnen.

Favoritpryl?
– Svårt! Men möbeln för ögat är pinnsoffan i hallen som är arvegods. Annars får jag kanske säga vår Moccamaster. Kaffet är viktigt! Och då ska det absolut avnjutas i mina fina muggar från @enstromblom. Japp, där kom jag fram till min favoritpryl! #Mugg20!
Pinnstol och elefantöra.

Foto: Ida Wilhelmsson

Grönt är skönt! Krukan har inspirerat färgsättningen i hemmet.

Tre konton du vill tipsa om?
@annalandstedt – Älskar hennes foto. En mjuk och inspirerande feed som bjuder på inredning och söta barn. Sen vill jag också bo och leva i Köpenhamn!
@lusenoloppan – En varm och glad person. Bjuder på finheter och ett kreativt hem med två små kiddos.
@bloggaibagis – Oj så jag gillar deras hem! Verkligen inspirerande. Genomtänkt och vackert.