Fem favoriter hemma hos stylisten Mimmi Staaf

Stylisten Mimmi Staaf har bebisifierat sin tvåa med stil sedan lilla Bruno föddes. Här är hennes fem hemmafavoriter.

Stylisten Mimmi Staaf visar sina inredningsfavoriter

Foto: Joakim Johansson

Mimmi Staaf
Ålder: 28.
Familj: Sambon Joakim, 35, fotograf, och sonen Bruno, 7 månader.
Bor: I en lägenhet på två rum och kök i Midsommarkransen utanför Stockholm.
Gör: Möbeltapetserare och stylist med egen butik och tapetserarverkstad.
Instagram: @mimmistaaf

1. Fällbordet
”Jag har älskat det här Bruno Mathsson-designade bordet sedan barndomen. Min farmor har ett likadant i masurbjörk och de finare middagarna i Växjö serveras fort-farande där. När jag och Joakim besökte BM Hem i Värnamo för några år sedan insåg vi att det fortfarande finns i produktion. Vi började drömma och hittade senare ett begagnat som vi slog till på.”

2. Hyllsystemet
”En av mina bästa vänner Josefine, som driver Betonggruvan, har bland annat formgett bästa hyllsystemet. Jag är kär i hennes möbler och vi har både soffbord och hyllsystem i vardagsrummet.”

Foto: Joakim Johansson

3. Mattan
”Jag älskar vår matta i vardagsrummet. Formgiven av favoriterna Scholten & Baijings och perfekt komponerad enligt mig med färg, form och material. Brunos första möbel, en liten rottingstol, fick smita in i bilden som en bonusfavorit!”

Foto: Joakim Johansson

4. Alpackamobilen
”Brunos farmor har virkat dessa söta alpackor som hänger över skötbordet. Han är stormförtjust i dem, och vi vuxna drömmer faktiskt om att ha en liten flock riktiga alpackor som sällskapsdjur eller liten ullproduktion längre fram i livet.”

Foto: Joakim Johansson

5. Knopplisten
”Sedan Bruno kom har förvaringen optimerats här hemma i tvårummaren. Knopplister har åkt upp i sovrummet och passar utmärkt att hänga mjukisbyxor, babykläder och nätkassar med
gosedjur på.”