Fem favoriter hemma hos redaktionschefen Maija Mårtensgård

Hos Family Livings redaktionschef går lekfullheten igen i varje detalj. Man får till och med rita på väggarna!

Inredningsinspiration hemma hos Family Livings Maija Mårtensgård

Foto: Emily Dahl

Maija Mårtensgård
Ålder: 37.
Familj: Maken Henrik, 39, och barnen Nina, 7, och Måns, 3.
Bor: I en hyresrätt på fem rum och kök i Solna utanför Stockholm.
Gör: Redaktionschef på Family Living.

1. Snittblommor
”Så sent som i mars sade jag i den här tidningen att det här skulle bli våren då jag började inreda med gröna växter. Det har tyvärr inte hänt, så jag fortsätter att betrakta snittblommor som det bästa och finaste sättet att förändra och dekorera här hemma.”

Foto: Emily Dahl

2. Barnstolen
”Min pappa, som gick bort tidigare i år, var hobbysnickare och har byggt många av våra finaste saker. Den här barnstolen, inspirerad av den holländska designern Gerrit Rietvelds berömda loungestol, snickrade han när jag var gravid med Nina – en självklar favorit som betyder så mycket för mig.”

Foto: Emily Dahl

3. Tapeten
”Får man rita på väggen?! Det får man faktiskt! Tapeten Burgerdoodles är till för att färgläggas. Vi satte upp den när Nina fick eget rum i ettårsåldern, men ville inte visa allt det roliga innan hon förstod att man inte får rita på ALLA väggar … Och sedan kom lillebror. Men nu har vi börjat ge färg åt figurerna!”

Foto: Emily Dahl

4. Kudden
”En av mina favoritkonstnärer heter Liz Payne. Jag har inte kostat på mig ett av hennes handbroderade verk ännu, kudden som hon gjort i samarbete med australiska märket Gorman funkar tills jag har skramlat ihop tillräckligt mycket pengar.”

5. Puffen
”Min bästis jobbar på Joann Tan Studio, som är mest kända för att skapa julskyltningen på NK i Stockholm. När de sålde gammal rekvisita häromåret haffade jag den här mintgröna macaronpuffen.”