Fem favoriter hemma hos modeprofilen Alexia Kafkaletos

När influencern och modeentreprenören Alexia Kafkaletos hade ledsnat på att leta efter den perfekta sänggaveln gjorde hon en själv. Nu är den en av hennes fem inredningsfavoriter.

Hemma hos Alexia Kafkaletos och döttrarna Corinne och Naomi.

Foto: Emily Dahl

Alexia Kafkaletos
Ålder: 30.
Familj: Fästmannen Mikael, barnen Naomi, 5, och Corinne, 2.
Bor: I en gammal skogsvaktarbostad ombyggd till lägenheter i Stockholm.
Gör: Instagram- och bloggprofil. Lanserade nyligen fuskpälsmärket Chaleur.
Instagram: @alexiiak

1. Taklampan
”Det tog så lång tid innan jag hittade en lampa som passade in i vardagsrummet. Vi ville inte ha en lampa som alla andra också hade, och det var viktigt att den gav ett mjukt intryck. Den här lampan från Ay Illuminate ger så härligt ljus!”

2. Mattan
”Att hitta en passande matta var ungefär lika svårt som att hitta en passande man, alltså väldigt svårt! Den mest frekventa frågan från bloggläsare är varifrån den kommer, och svaret är att den är köpt via en leverantör som inte längre säljer den. Men håll utkik på bloggen – för jag letar ständigt efter den på andra ställen!”

Foto: Emily Dahl

3. Spegeln
”Den här spegeln betyder så mycket för mig. Redan som liten kommer jag ihåg när min mormor berättade att jag skulle ärva den efter henne. Den kommer alltid att flytta med mig, var vi än hamnar.”

Foto: Emily Dahl

4. Sänggaveln
”Efter år av letande fick jag nog och bestämde mig för att göra en egen sänggavel. Jag beställde allt man behövde och lämnade materialet till en finsnickare som byggde ihop den. Jag älskar färgen och tycker att det känns lite extra roligt med en egen design.”

Foto: Emily Dahl

5. Dinosaurierna
”Barnen blev överlyckliga när de såg sina nya ’leksaker’, som faktiskt är blomkrukor. Mina dinosaurier ger ett lekfullt intryck till vardagsrummet och kommer med en söt planta.”