Fem favoriter hemma hos Betonggruvans Josefine Halfwordson

Hemma hos formgivaren Josefine Halfwordson bakom Betonggruvan delar nya designklassiker plats med ­stilrena DIY-projekt.

Hemma hos Josefine Halfwordson och dottern Harriet.

Foto: Joakim Johansson

JOSEFINE HALFWORDSON
Ålder: 36.
Familj: Dottern Harriet, 7 månader, och labradoren Kina.
Bor: I en funkislägenhet i Hammarbyhöjden i Stockholm.
Gör: Driver inredningsbutiken Betonggruvan som bland annat säljer hennes egna möbelserier.

1. Harriets garderob
”Skåpet är Harriets garderob. Det är ett gammalt linneskåp som jag köpt från Folks interiör och klätt in i sidor från en flora från Koffertmannen. Jag gjorde den när jag var höggravid och extra tokig i att boa och fixa. Det är en möbel som jag alltid kommer ha kvar.”

Foto: Joakim Johansson

2 & 3. Favoritfilten i favoritstolen
”Bebisfilten har konstnären Cilla Ramnek gjort till Harriet av tyger från Svenskt tenn. Jag är ett stort fan av både Cillas konstnärskap och av Josef Franks textilier. Filten ligger i min absoluta favoritstol, Miss Holly av Jonas Lindvall. Jag gillar den runda och nätta formen samtidigt som den är som en riktigt skön fåtölj.”

Foto: Joakim Johansson

4. Symaskinen
”Tyvärr använder jag min symaskin alldeles för lite. Men att vara hemma och sy något och lyssna på en podcast är typ det bästa jag vet.”

Foto: Joakim Johansson

5. Tavlan
Litografi av Charlotte Gyllenhammar från ed-art.se. ”Jag gillar den här tavlan för att jag blir lugn av att titta på den. Den får mig att börja tänka på min släkt och min historia. Jag har inte så mycket på mina väggar, så för mig är det extra viktigt att det jag har faktiskt betyder något.”