@elfvinggarden: ”Rummen känns mer lekfulla när man blandar olika färger”

Varje vecka säger vi hej till en Instagrammare som vi gillar lite extra mycket, och som hittas under #familylivingfint. Den här veckan spanar vi in hos Jennie Moraeus som står bakom kontot @elfinggarden. Häng med till Örnsköldsvik!

Veckans instahem: @elfvinggarden

Härligt lantkök.

Foto: Jennie Moraeus

Härlig mix mellan gammalt och nytt hemma på Elfvinggården.

@ELFVINGGARDEN

Namn: Jennie Moraeus
Ålder: 33 år (34 i maj)
Bor: Elfvinggården i Örnsköldsvik i ett hus från 1850.

Varför instagrammar du?
– Det började som ett utlopp för min kreativa sida när jag var föräldraledig. Liksom som ett sätt att tvingas färdigställa alla påbörjade projekt eftersom jag var så sugen på att fota! Nu växer kontot stadigt och jag hinner inte alltid med det jag vill, när jag har möjlighet att lägga tid på Instagram tycker jag att det är fantastiskt roligt!

Jennie Moraeus framför sitt hus.

Foto: Jennie Moraeus

Välkommen hem till Jennie Moraeus och @elfvinggarden.

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?
– Ibland kan jag uppleva att jag har en ganska spretig stil och det kanske representerar hur rörigt det kan kännas i mitt huvud ibland när alla idéer snurrar. Men jag älskar stillrockar och tycker att kontraster är ett fantastiskt sätt att lyfta olika typer av inredning. Kanske en klyscha, men en del i dessa kontraster är min kärlek till att blanda gammalt med nytt.

Vardagsrummet hemma på Elfvinggarden.

Foto: Jennie Moraeus

Jennies bästa inredningstips: Flytta runt saker!

Vad ska man tänka på när man inreder ett barnrum?
– Det är såklart helt individuellt, men jag gillar en lite dovare bas eftersom barnleksaker ofta är så färgglada i sig själva. Just färger är något som verkligen kan lyfta ett rum, även om jag kan tycka att det är ganska klurigt ibland. Men jag försöker att inte låsa mig vid en färgskala, för jag tycker att rummen känns mer lekfulla när man blandar. Sen tar jag gärna in gamla och gärna loppade saker även här! Självklart måste barnen få ta plats i sitt eget rum och även om jag än så länge bestämmer basen så brukar barnen och deras leksaker hitta sin naturliga plats efter en stund. Det är som att man måste leka in sig ett tag för att se vad som funkar bäst.

Kreativt barnrum.

Foto: Jennie Moraeus

Dov färgskala som bas skapar harmoni i barnrummet.

Hur inspirerar barnen inredningen?

– Vi gillar att inreda på ett lekfullt sätt och vill såklart att barnen ska få ta plats. Men det är inte alltid störtkul när leksakerna dräller överallt. Därför använder vi oss av gammal tråg och trälådor som vi satt hjul på till mycket av leksakerna på nedervåningen. Då kan barnen leka på bäst de vill och det är ändå väldigt lättstädat. Vi ändrar nog om i hemmet, framförallt möblerar om, så fort vi känner att det kan bli bättre ur barnens perspektiv.
Frukost.

Foto: Jennie Moraeus

Frukostmys (med bästa tidningen på bordet, såklart!)

Vilket är ditt bästa inredningstips?
– Flytta runt saker! Ibland flyttar jag saker tio gånger innan jag hittar stället där den passar bäst. Därför är jag inte rädd för att köpa saker även om jag inte vet vart den ska vara, blir man kär i en pryl så hittar den sin plats till slut! Jag brukar även byta plats på mattor ganska ofta, vilket är ett fantastiskt bra budgettips om man med enkla medel vill förändra ett rum med nått man redan har hemma.

Tapet: Chrysanthemum William Morris

Foto: Jennie Moraeus

Jennie älskar att blanda gammalt och nytt. Tapet: Chrysanthemum från William Morris.

Favoritpryl?
– Det är verkligen jättesvårt att ha bara en favoritpryl när man är något av en samlare, men en av mina käraste ägodelar är vårt köksbord, med en sådär perfekt nött träskiva på. Det kommer från min släktgård och var tänkt att slängas, men för oss var det en skatt!

Schackrutigt hallgolv

Foto: Jennie Moraeus

Våga måla golvet!

Tre konton du vill tipsa om?
– Det finns verkligen så många fantastiskt fina konton att tipsa om, men några konton som jag alltid finner inspiration hos är @bloggaibagis@sofiaatmokkasin och @krickelin.

Fotovägg hos Jennie Moraeus

Foto: Jennie Moraeus

Skapa personliga väggar genom att blanda olika favoritmotiv.