Varje vecka säger vi hej till en Instagrammare som vi gillar lite extra mycket, och som hittas under #familylivingfint. Den här veckan spanar vi in hos Clara West som står bakom kontot @clarashus. Häng med till Umeå!

Veckans instahem: @clarashus

Ljusblått vitrinskåp

Foto: Clara West

Claras inredningsstil består inte av någon trend – utan helt enkelt av prylar hon gillar.

@CLARASHUS 

Namn: Clara West

Ålder: 36

Familj: Rasmus 39, Hector 7, Max 5 och Victor 1,7.

Bor: I Holmsund utanför Umeå i villa från 1929.

Varför instagrammar du?
– Jag började instagramma för ungefär ett år sedan när jag var föräldraledig med mitt tredje barn. Jag behövde ett utlopp för min kreativitet och skapade ett konto. Det finns en sådan värme och gemenskap på Instagram. Det är så fint att man fått nya vänner som man genuint bryr sig om fastän man inte träffats IRL. Jag gillar verkligen generositeten också, dels att man får kika in hos vilt främmande människor men också alla tips och råd man får när man slänger ut en fråga. Jag blir dagligen så inspirerad av alla kloka, påhittiga och smarta personer som jag följer. Instagram bevisar också att det verkligen inte behöver vara dyrt att skapa sig ett vackert och härligt hem. Och det gillar jag.

Ballonger i taket

Foto: Clara West

Maxa kalaskänslan med taket fullt av ballonger!

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?
– Min inredningsstil är ganska svårbestämd tror jag. Eller blandad. Jag tänker inte så mycket trend utan inreder med grejer jag gillar. De flesta möbler vi har här hemma är loppisfynd eller möbler vi fått. Vi hade extremt tur när vi köpte huset och fick med en massa fina saker med köpet såsom vår soffgrupp från Bröderna Andersson, Carl Malmsten-stolar och en massa fina vaser och lampor. Vi använder alltihopa. Jag älskar också konst och har gärna både vackra och knasiga tavlor på väggarna. Jag har alltid varit förtjust i rosa så när vi renoverade upp en del av köket blev färgen självklar. Att ha ett rosa kök har alltid varit lite av en dröm. Kanske inte den färgen alla tänker på när det gäller kök, men jag är så glad att vi vågade. Varje gång jag kommer in i mitt kök blir jag lycklig.

Barnrum leksaker

Foto: Clara West

Receptet för ett härligt barnrum: lek, färg och stök!

Vad ska man tänka på när man inreder ett barnrum?
– Ett barnrum tycker jag ska inspirera till lek. Gärna vara färgglatt och lite stökigt. Jag har inte tänkt så mycket på stil utan mest gått efter barnens behov. Barnen ska få kunna bygga koja eller täcka hela golvet med ett legobygge. I sitt rum kan de skapa sig egna världar. Vi har tillexempel inga möbler man behöver vara rädd om. Och då gör det inte så mycket om någon ”råkar” skriva sitt namn över hela bokhyllan eller hoppar i fåtöljen. I barnens rum ska de få härja fritt.

Sovrum luftballong ljusslinga

Foto: Clara West

Ljusslingan maxar myset!

Hur inspirerar barnen inredningen?
– Hector och Max är verkligen lego-killar. Så att de skulle få ett bord i lagom höjd för sina legobyggen var en självklarhet. Andra sätt barnen inspirerar till inredning är att deras fina pyssel och teckningar gärna får komma upp på väggarna i hela huset. Överhuvudtaget ska barnen känna att det är deras hus också. Så vi har egentligen inte några regler om var man får leka och inte. Extrasängen i rummet innanför köket blir ofta en koja, en båt eller en hoppborg. Och i vardagsrummet uppe går det finfint att leka inte-nudda-mark.

Tapet pinnstol sommarbarn

Foto: Clara West

För Clara är det viktigt att barnen ska känna sig delaktiga: att det är deras hus också.

Vilket är ditt bästa inredningstips?
– Strunta i vad som är mode just nu och inred ditt hem med det just du gillar. Då kommer du att få ett härligt hem. Trender går så fort nu för tiden så det är bättre att satsa på möbler som står sig. Det går verkligen att fynda fina grejer på loppis. Och var inte rädd för konst i alla former. Det sätter verkligen pricken över i:et för att göra ett personligt hem.

Resesäng

Foto: Clara West

Den loppisfyndade resesängen är en favorit i hemmet.

Favoritpryl?
– Det är så svårt att välja en grej jag gillar allra mest. Men den loppisfyndade gamla resesängen är en favorit. Både för mig och barnen som gärna hoppar upp där och slappar.

William Morris-tapet

Foto: Clara West

Spara överblivna tapetrullar – de kan bli fina stilleben.

Tre konton du vill tipsa om?
@josefinfint, Josefin är en rakt av underbar person. Hon skriver så ärligt och roligt om stort och smått. En pastellig karamell till konto. @sofiaatmokkasin är min absolut största inspirationskälla. Jag skulle flytta in på direkten. Allt hemma hos Sofia är lite som i en saga. Hon är så oerhört kreativ. @buon.giorno.principessa Anna skapar en fantastiskt atomsfär och magi genom sina vackra blomsterbilder kopplat till texter som går rakt in i hjärtat.