@bloggaibagis Ikea-hack: Uppgradera pallen till barnrummet

Till ett lågt barnskrivbord behövs låga pallar. Så här gör du enkelt om Ikeas pall Frosta så att de passar till barnrummet.

@bloggaibagis barnrum med pysseltips: Ikea-hack av pallar

Foto: Janniche Kristoffersen

Ikea-hack med @bloggaibagis

Ett perfekt eftermiddagspyssel som livar upp en enkel träpall. Häng med på Janniche @bloggaibagis Kristoffersens Ikea-hack!

Foto: Janniche Kristoffersen

GÖR SÅ HÄR:
1. Kapa benen på pallen med en fogsvans. Jag tog bort cirka 17 cm. Mät och sätt streck med hjälp av en vinkelhake så att det blir rakt. Slipa ytan under med sandpapper och sätt dit möbeltassar. Ett smart tips är att kapa benen innan du monterar pallen.

Foto: Janniche Kristoffersen

2. Jag ville addera lite färg när jag ändå höll på. Med tejp och färg kommer man som vanligt väldigt långt. Slipa pallens yta med sandpapper kornstorlek 120. Se till att hela ytan där du ska måla får små repor så att färgen verkligen fastnar. Välj en bra snickerifärg och måla med pensel. Satsa gärna på en dyrare pensel, då slipper man ”penselstrån” som lossnar och fastnar i färgen. Måla två varv med din bakgrundsfärg och låt det torka.

3. Tejpa ditt mönster med en precisionsmaskeringstejp för att få så skarpa linjer som möjligt. Vill du få garanterat knivskarpt kan du pensla lite genomskinligt lack på tejpens kanter innan du målar för att täppa igen helt. Måla sedan två varv med lackfärg. När sista varvet är klart så drar du bort tejpen direkt. De kulörer jag har använt kommer från Nordsjö och heter: Dusky Paris (gröna), Deep Bordeaux (gulbruna) och Misty Cannes (mörkrosa).

4. Mattlacka gärna ytan efteråt så håller den ännu längre. Lycka till!

Foto: Janniche Kristoffersen

Text och foto: Janniche Kristoffersen/@bloggaibagis