@aleweo: ”Stillsamma barnrum är underskattade”

Varje vecka säger vi hej till en Instagrammare som vi gillar lite extra mycket, och som hittas under #familylivingfint. Den här veckan spanar vi in hos Alexandra Vedin som står bakom kontot @aleweo. Häng med till Brednoret utanför Umeå!

Veckans instahem: @aleweo

Kalkvägg bakom vilstol

Foto: Alexandra Vedin

Alexandra beskriver sin inredningsstil som ”modern och skandinavisk med ett stänk av lantligt”.

@ALEWEO
Namn: Alexandra Vedin
Ålder: 27.
Bor: I ett hus på 255 kvm från 1864, i en byn Brednoret några mil utanför Umeå.

Varför instagrammar du?
– Jag instagrammar för att jag tycker att det är kul. Jag älskar att fixa och göra om hemma och att fotografera. Jag vill att mitt instagrammande i största möjligaste mån ska kännas fritt från press och stress, direkt när jag känner att mina krav blir för höga på mig själv så tycker jag inte att det blir roligt längre. Så jag fotar och instagrammar när jag känner mig kreativ och inspirerad, annars tar jag en paus på några dagar! Förutom att det är roligt att dela med mig av mina bilder så är det ett helt fantastiskt forum med otroliga människor. Folk är så kreativa, inspirerande och bjuder så mycket på sig själva. Jag har genom att följa mina favoritkonton skapat ett eget litet paradis av inspiration i mitt flöde och de bilder jag ser där ger mig så mycket energi.

Foto: Alexandra Vedin

Alexandras bästa inredningstips är att blanda gammalt och nytt, och att handla begagnade möbler. 

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?

– Jag skulle nog säga att min stil är rätt modern och skandinavisk med ett stänk av lantligt. Jag blandar mer än gärna in gamla loppisfynd och möbler i hemmet för att få in lite själ.

Tulpaner och linnekuddar

Foto: Alexandra Vedin

Härlig fredagsbukett på soffbordet.

Vad ska man tänka på när man inreder ett barnrum?

– Bra förvaring är a och o. Jag vill att ett barnrum ska innehålla lekfullhet men även ett lugn. Vi lever så hektiska liv i dag och dagarna är ofta fullproppade av stimuli. Ett stillsamt rum med jordnära färger tycker jag är underskattat i barnrum. När det är dags för lek så öppnar vi upp lock, skåpdörrar och annan förvaring. Men när det är dags att varva ner och känna ro så stänger vi igen.

Barnrum ballongdekoration

Foto: Alexandra Vedin

Enligt Alexandra är förvaring A och O när en inreder ett barnrum. 

Hur inspirerar barnen inredningen?

– Förutom att inredningen förändras allt eftersom barnet utvecklas så inspirerar barnet lekfullheten såklart. Barnets intresse återspeglar sig i vilka delar jag väljer att framhäva. Min son Albert är väldigt pillrig av sig. Han gillar små pryttlar och att styra saker på golvet i hög fart. Därför har han fått ett dockskåp som han kan möblera om i och en stor matta där han kan springa runt fritt. Men även hans förmåga att bli ganska trött i huvudet har bidragit till att jag ändå eftersträvar det lugnet som jag beskrev tidigare.

Foto: Alexandra Vedin

För Alexandra är det viktigt att barnets intresse återspeglar sig i detaljerna i barnrummet.

Vilket är ditt bästa inredningstips?

– Mitt bästa inredningstips är utan tvekan att blanda gammalt och nytt! Och att handla begagnade möbler. Det mesta går att måla och jag kollar bara på möblernas form när jag scrollar genom det lokala köp och sälj.

Alexandra Vedin

Foto: Alexandra Vedin

Alexandra vill att hennes instagrammande i största möjligaste mån ska kännas fritt från press och stress. 

Favoritpryl?

– Oj! Detta är en helt omöjlig fråga för mig att svara på, då jag har en förmåga att byta favoritsaker någon gång i veckan, haha! Men min mässingsspegel från House Doctor är en favorit just nu.

Alexandra Vedin

Just nu är mässingsspegeln från House Doctor en favorit i hemmet. 

Tre konton du vill tipsa om?

– Kontona @saraalfredason, @hemmaitorp och @huset1919 är alla riktiga guldklimpar!

Semlor

Foto: Alexandra Vedin

Lyxfika!