7 kreativa barnrum

Hämta inspiration till barnrummet från hela världen! Här är sju barnrum med sju olika stilar.

Rymdtema, djungel, gigantisk fotovägg… det finns få rum i hemmet som är så kreativa som barnrummen – och det gäller inte bara i Sverige.

Resesajten Airbnb har scannat utbudet av barnrum hos deras medlemmar runt om i världen och hittat en massa kul stilar. Och trenden är tydlig: allt fler barnfamiljer söker specifikt på barnrum när de väljer semesterboende. I fjol reste över 19 miljoner barnfamiljer iväg och checkade in på sina boenden hos Airbnb. Data från samma år visar även att boenden med barnkammare tjänade mer pengar på sitt boende än boenden utan ett speciellt sovrum för barnen.

Här är några av favoritrummen!

Barnrum djungeltapet

Foto: Airbnb

Bienvenue à Paris! I det här barnrummet står djungeltapeten för det färgstarka och kompletteras med noga utvalda detaljer – modernt blandat med vintagefynd.

Barnrum tema vintersport

Foto: Airbnb

Äventyrligt barnrum med tema vintersport i Sydney. Inkludera barnens intressen i inredningen  – varför förvara sportgrejerna i förrådet när de lika gärna kan fungera som snygga inredningsdetaljer?!

Barnrum färgglada detaljer

Foto: Airbnb

Ljust barnrum med färgglada accenter i London. Är basen vit och enkel? Addera färg genom valet av prylar! (Ett barnrum kan aldrig ha för många vimplar!)

Barnrum fotovägg

Foto: Airbnb

Barnkammare i Paris med äventyrstema och inspirerande fotovägg. Om plats finns: ställ in en vuxensäng – perfekt för sagoläsning (och extrasäng för oroliga nätter).

Barnrum rymdtema

Foto: Airbnb

Babyrum med rymdtema i London. Använd dig av wallstickers som ett alternativ till att tapetsera.

Barnrum linblå väggar

Foto: Airbnb

Barnrum med lugn färgskala och fin tavelvägg i Roubaix, Frankrike. Utgå efter barnets behov – en liten tillbringar mest tid på golvet så satsa på en härlig, mjuk matta med mycket att titta på.

Barnrum sänghimmel

Foto: Airbnb

Ljust och rymligt syskonrum i danska Fredriksberg. Delar barnen rum? Ge dem varsin del av rummet där de kan ha sina egna prylar för att sedan fokusera på allt det gemensamma i mitten av rummet.