I Family Living nr 5/15 berättar kläddesignern Valerie Aflalo om hur hon och hennes man träffades och flyttade ihop. Det här är ett utdrag.

 

Valerie Aflalo, 38, är designer med egna modevarumärket Valerie och bor med maken Johan Törnström, 39, vd på ett dataföretag, Nicoletta, 9 (från
tidigare relation), Bianca, 2, och Leonie, 4 månader, i en lägenhet i Birkastan i Stockholm.

 

Designern Valerie Aflalo och Johan Törnström parades ihop av en gemensam kompis. De blev störtförälskade på några dagar, men sedan slog verkligheten till. Det faktum att Johan tackat ja till ett jobb i Los Angeles satte käppar i hjulet. Han lämnade Valeries lägenhet en tidig morgon för att åka till flygplatsen. Då hade paret känt varandra i en vecka.

– Vi hördes på mejl och Skype, men efter tre veckor kände jag: Herregud, jag kan ju inte bara släppa i väg honom så där. Så jag åkte till Los Angeles och var där en vecka. Vi kände direkt när jag kom dit att det var vi, säger Valerie.

Sedan gick det snabbt. Efter tre månader flyttade Johan hem till Stockholm, och in hos Valerie och hennes dotter Nicoletta. När de hade varit tillsammans i ett år hade de redan blivit sambor och förlovade – och Bianca låg i magen.

Eftersom det kändes trångt att bli fyra i en tvåa började familjen leta efter en större lägenhet, en trea, gärna i Vasastan i Stockholm, och gärna ett renoveringsobjekt. Plötsligt dök det upp ett objekt med just de specifikationerna. Det var en riktigt mörk bostad, renoverad på 1970-talet, men de gick på visningen i alla fall.

– Det var inte: Wow, här måste vi bo! Lägenheten var inte alls tilltalande. Vi såg att det fanns potential och fina detaljer, men förstod att om vi skulle ta oss an den här lägenheten skulle det bli en helrenovering.

 

MISSA INTE!

Hela intervjun kan du läsa i Family Living nr 5.

 

Charlotte Frey Svidén