Rokad av mattor

hodde.JPG

Jag vet inte hur länge jag letat efter en matta till Violas rum - som ska passa i stl, färg, material och pris. Som ska binda ihop hennes rum och få det att fungera på bästa sätt när kompisarna är där och det dras fram både det ena och de andra ur lådorna med leksaker. En matta som ska vara mysig, lekvänlig, kunna skjutas in under skrivbordet och dessutom inte vara i vägen för de förvaringslådor som sitter under sängen.

Herregud vad svårt det har varit!

Men så stod vi där på IKEA, i ett annat ärende, och plötsligt bara låg den här. En lillasyster till den slätvävda grafiska matta vi redan har i Gilberts rum - där den multirandiga fyrkantiga ullmattan åkt ut efter tio slitsamma år.

Nu har Viola en likadan slätvävd matta i en perfekt hallonröd nyans och i helt rätt storlek. Hade helt missat att det är en nyhet på det stora varuhuset (finns även i en grön kulör), men ingen är gladare för det än jag och förstås även Viola, som inte hade några som helst invändningar mot färgen. Puh!

Så nu har Gilbert den svart-vit-gråa i största storleken (den låg ett tag i vårt vardagsrum). Viola har den hallonröda lillasystern som bara gled in och lade sig till rätta helt perfekt. Och i vårt vardagsrum ligger numera ytterligare en stor slätvävd variant i en klassisk ljus beigegrå nyans. Det var väldigt kalt där efter att vår matta försvann upp i tweenierummet och den här passar perfekt där soffan och rottingstolarna står.

Alla nöjda och glada och check på den ständiga listan över "saker som måste lösas"!