Packa in det bara!

hår.jpg

Med ett barn som inte har något hår alls (alopecia i fall att ni behöver googla!) och ett hårfagert barn så handlar mycket om hår här hemma. Både att hantera frånvaron av det och den påtaliga närvaron.

För Violas kalufs är inget att leka med, vilket Gilbert ändå rätt nöjt konstaterar när han är på retfullt storebrorshumör. Hon har inte bara mycket hår, utan också självfall, lockar i underhåret och virvlar lite här och var.

Precis som jag själv har!

Vi måste ha världens största arsenal av dyra hårprodukter hemma - schampon, vanligt balsam, leave-in-balsam, hårinpackningar, arganolja och en specialborste som reder ut knutar. Jag kammar Viola noggrant varje morgon och kväll och så får hon sova med en fläta. Vi kör också med en fuktbevarande inpackning som verkligen är toppen. 

Men nu när det blåser friska vårvindar - jösses alltså! Det är som att reda ut ett stökigt kråkbo på kvällarna efter att hon har flaxat runt med håret utsläppt en hel dag. 

(bild från Anne Taintor)