Litet barnrum

IMG_1905.JPG
IMG_7425.JPG

Violas rum är inget jätterum. Knappt tio kvadratmeter stort är det och en utmaning att få till vad gäller förvaring. Långsmalt är det också och därför gäller det att möblera så att det inte blir korridorkänsla. 

Det innebär att vi har nyttjat de två kortväggarna i första hand. Den som är längst inne i rummet rymmer hennes säng med smarta lådor under för att förvara alla leksaker. En fondtapet har satts upp för att ytterligare förstärka kortväggen och skapa illusionen av att rummet är mer fyrkantigt än det är. Det är ett smart knep i långsmala utrymmen - att måla eller tapetsera en kortvägg i en avvikande kulör!

På den andra kortväggen finns arbetsbordet och ett klädskåp där det både går att hänga kläder, lägga på hylla och förvara i en låda. Just nu räcker det gott och väl till hennes kläder - på sikt måste vi hitta en annan lösning dock. Problemet är att dörren ut från rummet sitter så att det inte går att ha ett skåp som är djupare än 45 cm. Takhöjden är dessutom fem cm för kort för IKEAS garderober, vilket är våldsamt irriterande.

Mellan de båda kortväggarna är det öppet hav så att säga, så när som på ett dockhus vid ena långväggen invid fönstret. Här på golvet utspelar sig diverse olika lekar med kompisarna. 

Det som fattas nu är en bra matta som binder samman det hela. Letar efter en enfärgad, som är lagom tjock, i rätt färg, tålig men ändå snygg och dessutom i en särskild storlek.

Inte helt enkelt kan jag intyga! Frågan är om det får bli en måttbeställd variant? Jag tror nästan det.

Så var får man tag i det då?