Tips för att hålla kvar sommaren!

IMG_6926.JPG

Augusti och nu börjar det bli mörkare på kvällarna. Men värmen är kvar och även om man är tillbaka på jobbet så kan man hålla kvar den härliga sommarkänslan ändå. Här är mina bästa sensommartips:

- Sluta inte att bada - det är nu det är varmt i vattnet och extra mysigt att slinka ner efter jobbet och ta ett snabbt dopp någonstans i Sverige. Den känslan är magisk!

- Undvik att titta i höstkataloger och liknande. Jag inbillar mig att man tror att det är kallare om man ser för mycket stickade tröjor och varma skor alldeles för tidigt. Det kan vänta några veckor till!

- För övrigt går det att använda tunna skor och snygga sommarkläder längre än folk tror. Det är nu man är som snyggast, mår som bäst och har fått färg. Då ska man väl inte klämma in sig i höstkläder bara för att man längtar efter hösten? Nej, se augusti som en njutningsfull övergångsmånad där man är utvilad, glad och känner sig snygg i sina sommarkläder. Tids nog blir vi ändå vintertrötta och glåmiga ändå.

- Fortsätt att äta av den fräscha sommarmaten! Nu dignar både trädgårdar, balkonger och affärer av grönsaker, färska örter, frukter och bär. För att inte tala om skaldjur och sommarsvamp. Mmm...det är bara att njuta!

-  Fortsätt att vara utomhus mycket och sov med öppet fönster så länge som det går. Syre är bra för knoppen och kroppen!

- Och hemmavid - vänta med att släpa fram och byta ut kuddfodral och liknande (om man nu gör det efter årstid). Håll kvar ljuset och det ljusa så länge som det bara går.