Sommarnummer och balkongångest

blåskönahem.jpg

Jag njuter alltid lite extra av inredningstidningarnas nummer mellan maj och augusti. Älskar att läsa om sommarhus, trädgårdar och torp. Eller bara somrigt inredda bostäder.

Ja, jag är en sucker för den somriga stilen! Ni vet när man får den där känslan av öppenhet och ljus samtidigt som det är mysigt och lite smålummigt av gröna växter både inne och ute. Och det behöver inte vara en hel trädgård. En mysig balkong räcker långt.

Balkong förresten - gud där har vi ett dåligt samvete! 

Vi har ju en stor balkong utanför vårt sovrum som inte används annat än för att förvara ett gäng extrastolar och härbärgera spindlar och getingar. Plus att trallen som ligger där går inte att sätta fötterna på. Långt i från den drömlika lummighet jag ser framför mig!

Här behövs:

- Ny trätrall!

- Måla om eftersom den vita färgen börjat spricka

- Få upp utomhusbelysning! Vem vill annars gå ut där när det är mörkt? Inte jag!

Och sen då? Vad ska man göra med en balkong som bara har morgonsol? Ah, det är kanske här vi ska hänga upp den där hängmattan?

Ja, det får bli min "woman cave" där jag ligger i fred och läser böcker!