Schas!

insekter_reformasthlm.jpg

Ända sedan vi flyttade till hus har jag fört en kamp mot diverse olika insikter. Aldrig hade jag väl trott att naturens små varelser skulle ge sig på att invadera både trädgård och hus - i en envis kamp!

Jag måste haft en romantisk syn på det här med insekter för allt jag såg framför mig var hur det surrade av gulliga humlor och fladdrande citronfjärilar mellan blommorna i trädgården och någon enstaka nyckelpiga dök upp och förgyllde tillvaron.

I stället fick jag:

- Ett konstant inflöde av spanska mördarsniglar i trädgården som har bekämpats med alltifrån salt och spett till öl.

- Svartmyror, som till min förvåning var så kaxiga att de redan första sommaren marscherade in på rad genom altandörren mitt framför min förvånade näsa. Status nu är - tre myrbostäder ute i trädgården som Viola hittat och som jag ska ta död på med såpa.

- Getingar! Som bygger bon mest överallt och förpestar både grillmiddagar och kräftkvällar. Och flyger gärna in genom öppna dörrar och fönster i huset dessutom. I år värre än någonsin och trots flitigt användande av ett elracket är det dags att kalla in Anticimex.

- Fruktflugor! Alltså, jag har inget som helst minne av att vi hade dessa enerverande små kryp på somrarna i stan. Trots skålar med frukt som stod framme och vin i glas. Är det ett utanför-innerstaden-fenomen eller vad? 

- Mygg som biter sönder övriga familjemedlemmar. Själv får jag inte myggbett, men man blir ju galen av att försöka somna när det surrar någonstans i rummet.

-  Och så slutligen, de sjukt jobbiga flugorna som kommer surrande så fort att det är dags att äta utomhus. Är det inte getingarna så är det dom och här funkar dessvärre inte elektifieringsmetoden. De rackarna är för snabba! 

Hur slår man tillbaka mot den vedervärdiga flugarmén? 

(fin insektsposter från Reforma Sthlm)