Tack för toasten!

IMG_4286.JPG

Jag undviker till 99 procent att äta vete och det beror på att jag har insett att jag inte mår bra av det i för stora mängder. Min mage blir uppblåst helt enkelt och när jag inte äter det är den bra. Det är ingen big deal för mig - vi äter mycket glutenfritt hemma eftersom Gilbert inte heller tål vete. 

Pastan är redan utbytt liksom mjölet i pannkakor, våfflor, bullar, kakor osv. Mjukt bröd som inte är glutenfritt äter jag bara vid enstaka tillfällen - jag måste inte äta det till frukost till exempel! Jag äter hellre ägg, havregrynsgröt och annat som är bra för kroppen och som håller mig mätt och glad. I bland äter jag en skiva bra surdegsbröd (hej löjromstoast) eller en god kanelbulle, jag prioriterar hellre det än bröd varje dag som kommer från en fabrik. 

Knäcke (som jag älskar) har jag hittat toppenersättningar (utan tillsatser och vetestärkelse) för från Friends of Adam och Friggs.

Men det är skönt att ändå emellanåt hitta riktigt bra glutenfria alternativ på caféer och liknande. Jag och många andra vill ju också kunna ta något i farten ibland utan att behöva avstå eller tumma på hälsan för att det inte finns några alternativ.

Här syns Joe & Juice jättegoda glutenfria toast med het tonfiskröra som är en favorit!