Snapshots

IMG_5231.JPG
IMG_5319.JPG
IMG_5338.JPG
IMG_5337.JPG
IMG_5336.JPG

1) Det bara ÄR vår nu! Trots pollenattack och knasväder, som i vårt fall alternerar mellan strålande sol och kortärmat till att det plötsligt hagelsnöar och mössan måste tas fram igen.

2) "Mamma, får jag sminka dig?" Det är en vanlig fråga från Viola just nu. I fredags kväll blev jag en indiandrottning. 

3) Lördagar innebär dansskola. På med dansdräkt och tights och t-shirt med Danshusets logga, som Viola äntligen vuxit i.

4) Spontankväll hos en mammakompis som också är solo med barnen i helgen eftersom våra män är bortresta. Det blev totalt tre pratsugna mammor och fyra barn som levde loppan ihop. 

5) Söndagsfrukost deluxe! En dubbel espresso, röd grapefruktjuice (Tropicana), kokt ägg med Kalles kaviar, sojayoghurt med blåbärssmak (Planti) och skivade jordgubbar samt rostat glutenfritt quinoabröd (Garbo) med mandelsmör (Kung Markatta) och avokado. 

Ps! Mellan dessa härliga helgglimtar döljer sig förstås både det ena och det andra som är mindre skoj.

1) Som att barnen vaknat sju både lördag och söndag - först av en arg och hungrig dotter och i dag av en trumsugen son. Mamman not so happy!

2) Ketchupen tog visst slut vilket föranledde tjafs vid matbordet!

3) Ägnade två timmar åt att röja, tvätta och diska i går. "Gör ni vuxna så här mycket?", frågade Viola. Svarade sanningsenligt att vi gör ännu mer när små barn sover. Fick häpen blick tillbaka.

4) Vikt och sorterat tvätt - vilket är typ det tråkigaste som finns eftersom det alltid slutar med att man måste matcha ihop femtio sockor. 

5) Förgäves lagat god lördagsmiddag som ratats av två barn. Suck!