Se upp för ångvälten!

IMG_1212.JPG

Jag är mitt uppe i värsta vårröjningen och nu hukar familjen när jag kommer ångande. För här går det undan ska jag säga och inget onödigt i huset skonas i min jakt på ett hem där man hittar saker. Alltså inte bara fixa smart förvaring där det behövs utan verkligen ta bort allt onödigt.

Jag har alltid avskytt hamstrande och för mycket prylar. En gång kommenterade min kompis M en lägenhet jag bodde i med "Jag går alltid hem och rensar bort en massa när jag varit hos dig". Bästa betyget liksom!

Även om jag emellanåt glatt skyffelstädar (annat ord för snabbt att kasta in saker i ett rum och låsa dörren när man är stressad och ska ha gäster) så avskyr jag att bo med ständigt överbelamrade rum och förråd. Som det lätt blir i en familj om man inte passar sig.

AVSKYR!

I fredags tog jag tag i vår tvättstuga där det hängde olika förvaringspåsar överallt, badgrejer från i somras, leksaker och till och med en hög papper. Bland alla flaskor och burkar som stod på vägghyllan kunde jag ta bort nästan hälften av någon anledning (tom, för gammal eller på fel ställe).

Har även börjat gå igenom skåpen i köket där udda kaffemuggar, ljushållare och glas trängts och varit irriterande. Barnens kläder och skor har systematiskt rensats bland och blivit till två påsar med sådant som ska skänkas till välgörande ändamål. Jag har tre stora kartonger med prylar som ska till återbruksrummet på sopstationen.

Familjeliv i ett nötskal och jag är inte klar än!

Ps Det enda jag vill ska vandra in i vårt hus nu är nya, fina påslakan till vår säng, som de här från Formex!