Julbord på värdshuset

julbord.jpg

Magen står i fyra hörn efter dagens julbord på Ulriksdals Wärdshus som tydligen kocken Tommy Myllymäki ligger bakom. Han är någon slags kreativ ledare för det hela. 

Sju olika serveringar har vi gått igenom. Där vi började med sillen och fisken och sen vandrade via kallskuret, det gröna, grisfötterna (lugn, den kom som en krokett - se bild ovan!), den varma maten och ostarna för att avrunda vid dessertbordet och bland julgodiset.  

Många goda saker, men tyvärr några bottennapp också och det är ju alltid lite tråkigt.Tommy du får allt jobba lite på det varma köket och den där ostbrickan!

Vad vi drack? Först ett glas bubbel och sedan genomgående mumma (se kannan!) till maten avrundat med lite uppiggande kaffe förstås.

Topp tre godast? Matjessill med ägg, lök och brynt smör, grisfotskroketten med den krispiga kålsalladen och lingonpäronen på dessertbordet.

Mest tragikomiskt: Historien om undulaten och dammsugaren. 

Over and out i soffan!