Det var ju...

hermoine.jpg

...Hermione Granger, Harry Potters bästa tjejkompis, som Viola valda som figur på skolans barnboksdag! Hennes stora idol just nu och som hon älskar när jag läser böckerna för henne. 

Vi hittade häxhatten i vår allmänna utklädningslåda, den svarta manteln köptes på Lindex rea (tack, ni räddade mig!) och den knirkliga trollstaven är en en magisk "guldpenna" som Viola fått någon gång tidigare. Under slängkappan har hon sina vanliga kläder, men tänkta att likna en engelsk skoluniform - grå stumpbyxor, en grå kjol i broderie anglaise och vanliga vit tröja som alla kommer från H&M.

Det enda jag inte lyckades lösa var slipsen i elevhemmet Gryffindors två färger, men det fungerar ju ändå! Kom visserligen på i efterhand att jag hade kunnat köpa ett brett tygband i samma gula kulör och sy fast runt häxhatten - men alla ni som läser vet ju hur usel jag är på att sy så det kanske bara var bra...ha ha!

Viola själv var väldigt nöjd! Särskilt som hon upptäckte att det fanns en Harry Potter i parallellklassen...

Magic!