Mitt inredningsår

IMG_3748.JPG

Vi kör en årssammanställning utifrån det som hänt här i huset vad gäller renovering, fix, möbler och inredning. Det blir väl bra?

2015

Bästa beslut: Att måla om teverummet på övervåningen och gå från tråkig Stockholmsvit till ett rum med mer djup och karaktär. Plötsligt poppade möblerna fram.

Sämsta beslut: Egentligen är jag nöjd med att vi även målade om vårt lika tråkiga matrum, MEN jag är inte helt nöjd med färgen som jag köpte på volley. En ljust grå kulör som var snyggare i affären än hemma hos oss.

Årets dummaste ångest: Den där vägghyllan i Violas rum - som vi snubblade över i flera månader och som tog fem minuter att sätta upp när vi väl gjorde det. 

Roligaste samarbetet (barn): IKEAs lekfulla kollektion i samarbete med Olle Eksell. Love it!

Årets interna upptäckt: Att hitta en bortglömd Alvar Aalto-vas längst in i ett köksskåp. Jag som trodde att jag visste vad som stod i det skåpet.

Årets sköna gröna insikt: Alla bra och miljövänliga alternativ som numera finns där ute. Städgrejer, tvättmedel och presentpåsar i tyg

IMG_1914.JPG

 

Årets Blocket-fynd: Åh, vad svårt! Jag har gjort flera fantastiska i år. Vår sängram från Norrgavel till exempel. Och den otroligt praktiska hallbyrån som sväljer barnens alla mössor, vantar, regnkläder och liknande. Sen är jag glad över solspegeln i mässing som är original från 70-talet. 

Årets budgetkap: Himla smarta galgar från Rusta som både sparar plats i garderoben och förhindrar kläderna från att trilla ner. 

Årets dream-come-true: Våra Y-stolar som vi köpte loss från en kollega till Mathias för långt under nypris. 

Årets bästa investering: Våra tre nya vardagsrumsfönster samt altandörr som inte ramlar sönder eller ser ut som att de är smutsiga hela tiden. Håller tätt gör de också.

Årets surmule: När tvättmaskinen, varmvattenberedaren, diskmaskinen och vårt avlopp kastade in handduken samtidigt. 

IMG_1701.JPG

Årets försäljning: Två 60-tals-stolar som fick oss att tappa andan lite.

Årets tapet: Emma von Brömssens "Dancing Crane" för Eco Wallpaper. Vilket mönster! Den ska in i vår hall bara jag vågar mig på att tapetsera...

Årets poster/print: Inte ens jag är immun mot Mrs Mighettos ljuvliga små djurillustrationer med gammaldags namn. Men tyvärr klantade jag mig och hann inte knipa en Viola. Någon som vill sälja till mig?

Årets grävarbete: Vi slapp gräva förvisso men det blev ju bra till slut. Digitaliseringen är här!

Oj, vad mycket som har hänt och vad mycket vi har kvar! Det går framåt i alla fall och även om allt vi planerat inte blivit till eller kanske blivit annorlunda så har vi ett skelett för huset och det känns bra.

Tjingeling!