Nystart i boendet!

blommor.jpg

Då var det ett nytt år och nya blanka blad att fylla! Hittade precis det här hos Sköna Hem - fem bra och ganska enkla råd att följa. 

1) Rensa och organisera? - Det är en historia utan slut hemma hos oss känns det som och den största utmaningen med att ha familj för allt blir plötsligt så ofantligt mycket mer av. Och även om man kan organisera bort prylar i smarta lådor så kan ju alla dessa miljoner saker ändå poppa fram. Gärna samtidigt också. Jag tror att det kallas KAOS!

Alltså betydligt färre saker är den bästa lösningen!

2) Ta in det gröna? - Yes, så gärna så gärna! Jag älskar gröna växter och saker som växer. Men på något märkligt sätt tycks alltid våra grönisar få diverse åkommor. Vitt ludd och små krypande saker som slutligen leder till förmultning i köksfönstret. Senaste offret är vår jättepalm i vardagsrummet som dog vita fluffdöden precis innan julgranen skulle in. 

Alltså, gärna grönt men först en lektion i hur man håller parasiter borta!

3) Addera färg? - Jo då, det bryter av lite här och där! Det enda är väl att se till att inte hålla sig med för mycket inbytesprylar i skåp och lådor. Se punkt 1 för råd!

Alltså, håll hemmet ljus med färgklickar (aka somrigt) året om och tvätta mycket för att få bort alla spår av små barnhänder och deras småkompisar.

4) Lätta upp?

Se punkt 3 så fattar ni!

5) Hjälp ljuset på traven? - Här ligger min förbättringspotential eftersom vi inte ens har en hallspegel än mindre en väggspegel på gästtoaletten.

Alltså, de där speglarna är det dags att fixa fram nu Lotta!