Vintersallad med granatäpple och valnötter

IMG_4211.JPG

Jag älskar granatäpple och därför ska ni få ett tips på en fräsch och matig vintersallad som fyller på förrådet av vitaminer och mineraler nu när vi som bäst behöver det.

Man behöver:

200 g blandad sallad (ruccola och färsk spenat)

1 rödlök

1 granatäpple

2 msk olivolja

Saften från en halv citron

150 g fetaost 

1 dl rostade valnötter

Gör så här:

Värm ugnen till 180 grader och lägg in valnötterna på en bakplåt. Rosta dem i mitten av ugnen tills att de börjar få lite färg. Ta då ut plåten och rör om lite. Sätt sedan in dem igen tills att nötterna börjar dofta och får en gyllene färg. Ta ut och låt svalna lite!

Under tiden - skär rödlöken i tunna strimlor och banka ur kärnorna på granatäpplet (se här för instruktion hur man enklast gör det utan att skvätta ner hela köket!)

Skär fetaosten i lagom stora bitar.

Fördela ut salladsbladen, rödlöken och fetaosten på ett fat. Toppa med granatäpplekärnor och nötter.

Blanda saften från citronen och olivoljan i en skål. Smaksätt med lite flingsalt och ringla sen försiktigt dressingen över salladen.

Avsluta med ett varv med svartpepparkvarnen.

Enjoy!