Vykort från Rom

rom.jpg

När vi var på barnfri resa till Rom för några år sedan lockades förstås maten lika mycket som den eviga stadens historia. Vi bodde på ett modernt B&B i charmiga stadsdelen Trastevere och det visade sig, när vi bokade, att ägarinnan var svenska (sambo med en italiensk man) och hade bott i Rom i mer än tio år.

Vi bad om tips på bra restauranger för att slippa springa runt och hamnade då på Le Mani In Pasta - en så kallad Osteria. Där vi åt en oförglömlig måltid och fick dessutom ett bord precis utanför glasväggen mot köket. 

Gissa om det är full show i ett italienskt restaurangkök! Som ofta är pyttigt vilket gör att man blir ännu mer fascinerad hur de får ihop det. För det som kommer ut på tallrikarna och i glasen är inget annat än magi.

Nu i helgen blev jag så glad när jag såg att Svenska Dagbladet tipsar om just den här restaurangen. 

Helt rätt - åk till Rom, njut av staden och ät!