Alla kan göra något

IMG_1230.JPG

Vi befinner oss just nu i den största flyktingkatastrofen sedan andra världskriget och det river ordentligt i själen när man ser bilderna av döda barn och människor som brutalt försöker hindra de som flyr att komma vidare.

Jag känner både hopp om mänskligheten och fullkomlig avsky inför hur en del öppet behandlar de som flyr hit. Flyr från krig, svält, tortyr och förföljelse i odemokratiska länder bara för att mötas av förakt och misstänksamhet. Därför känns det extra bra att se hur många vi är som faktiskt är villiga att stå upp för mänskliga rättigheter och som vill hjälpa till.

Detta är en enorm politisk utmaning och nu är det upp till bevis för EU som institution att lösa detta. Men vi som individer har också ett ansvar att bidra med det vi kan - skor, kläder, hygienartiklar, pengar, vår tid och vårt engagemang. 

Alla kan göra något för att underlätta för dessa människor som ingenting har! I bästa fall har de och deras familjer klarat av den farliga resan hit, men många förlorar sina familjer på vägen. 

Gör en insats du också! Hur liten den än tycks vara i våra ögon så kan de betyda allt för de som får ta del av den.

Det kunde ha varit du och jag...