Födelsedag och svamppasta

IMG_2019.JPG
IMG_2020.JPG

I går fyllde jag år och nu har jag huset fullt av blommor, själen full av underbara vänner och dessutom fick jag kalasa på en härlig svamppasta eftersom Mathias är på jobbresa. Han gillar inte svamp som ni kanske förstår.

Men det gör jag och jag gillar också att fylla år. Älskar smusslet på morgonen med tassande fötter och viskningar som mynnar ut i lite halvfalsk sång och barn som kramas och vill att jag ska öppna paket.

Paket som i går innehöll ett nytt tennisracket (mitt gamla är från 1986) och Tommy Myllymäkis bok om såser. Av mig får ni i gengäld receptet på min svamppasta.

Födelsedagspasta med blandad svamp

Spagetti av valfri sort (jag äter Barillas goda glutenfria)

Kantareller och skogschampinjoner

Persilja (jag kör med Findus frysta)

1 klyfta vitlök

Parmesan

Tryffelolja (valfritt, alla gillar det inte)

Salt och nymalen svartpeppar

Gör så här!

Koka spagettin i saltat vatten

Klyfta och stek svampen i stekpanna i lite rapsolja. När den börjar krympa och vätska till sig lite så hivar ni i en finhackad vitlök och sänker värmen.

Salta lite och vänd rund persiljan snabbt.

Häv nu i pastan i stekpannan så att allt blandas om. Häll i en rejäl näve med parmesan och vrid ett par ordentliga tag med svartpepparkvarnen. Smaka av och salta lite mer om det behövs.

Avsluta med ett par stänk tryffelolja om ni gillar det.

Klart!