Vitrinskåp i ljust trä från IKEA

björknäsIKEA.jpg

IKEA:s kommande kollektion Björksnäs (säljstart i oktober) slår an en Norrgavel-ton i mig. Ljust trä kommer nu så räkna med att det kommer att synas överallt. 

Det där med olika träslag och vilka man gillar kan ju variera en del, men jag har ändå märkt att jag dras mer till vissa än andra. Min rangordning ser väl ut något så här:

1) Lärkträ som får gråna a'la skärgårdshus

2) Ljus björkträ a'la Norrgavel-stilen

3) Teak a'la 50-tal

4) Oljad ek a'la klassiska ROOM-stilen eller som vitlaserad variant

Dessa fyra trästilar gillar jag verkligen och återkommer till. Bok, körsbär, lönn och valnöt går jag inte i gång på alls. Och furu är ju ett kapitel för sig - behandlas det rätt kan det dock vara snyggt. 

Det fina med lite träinslag är att det värmer upp och utgör en kontrast till vitt, svart och grått. Och det behöver inte vara mycket för att det ska bli bra. Smådetaljer som ramar eller träskålar fungerar fint.

(pressbild från IKEA)