Nytt i Violas rum

violasrum.jpg

Äntligen har vi fått upp vägghyllan från Ellos i Violas lilla rum - så här fint blev det! Varför tror man alltid att saker är mer komplicerade än de är förresten?

Denna hylla kom upp på mindre än fem minuter.

violasrum1.jpg

Så här sitter den - på väggen ovanför sängen nere vid fotänden. Så att hon kan nå böcker och ha en plats för väckarklockan och andra små fina saker. Det är en blandning av gammalt och nytt i den där hyllan.

Översta hyllan

Lilla jordgloben: Köpt på Indiska för några år sedan.

Prickiga resväskan: Är egentligen en förvaringsväska för en liten prickig barnservis i plåt som jag inte minns var jag köpt. Men de finns fortfarande lite överallt.

Gröna trädockan: Är en så kallad japansk Kokeshi-docka, handgjord i trä som Viola fått en gång i tiden. De är så fina!

Mellanhyllan

Flickorna på rad: Ett dekorativt träsnitt i gammaldags stil som jag en gång haft. Hittade den undanstoppad när jag rensade förrådet sist. Viola fick syn på den och ville ha den i sitt rum.

Plåtburken med en cykel på: Det är en sparbössa som man tar upp med en konservöppnare när den är full av mynt och sedlar. Köpt på Coop faktiskt.

Lilla Eiffeltornet: Souvenir från en resa till Paris.

Nedersta hyllan:

Halva Violas boksamling så att hon kan nå dem från sängen. Här lär det komma mer.

Tavlan: Ett loppisfynd för fem kronor. Älskar sagomotivet!

Väckarklockan: Den fick hon nyligen i födelsedagspresent - kan köpas hos Retro ETC.

violasrum2.jpg

Ovanför hennes arbetsbord (IKEA:s Bråkig) ska det upp små kubhyllor från IKEA. En liten minipalm och två småkrukor (Lagan) från Jotex har i alla fall tillkommit. Krukorna använder jag som pennförvaring för den här lilla damen gillar nämligen att rita.

Minipalmen har Viola lovat att ta hand om. Återstår att se om det fungerar eller om det blir öken- eller träskklimat i den där krukan.

Bordslampan (Forså) finns hos IKEA och minihyllan har jag köpt på Panduro och sen målat och tapetserat. Här bor smurfarna och några av mina gamla Sekiguchi-figurer (mini-Monchichis) från 1979.

To be continued...