Hel laxsida i ugn

IMG_1578.JPG

Det här är ett av mina favoritsätt att laga till lax på och det passar lika bra en vardagskväll som under helgen. 

Salta och peppra laxen lätt och sätt sedan in den i ugnen, med skinnsidan nedåt i en smord form, på 175 grader i 18-20 minuter (beror lite på ugnen). Då blir laxen fin och saftig. Att den dessutom sköter sig själv där inne gör ju inte saken sämre.

Precis innan jag tar ut laxen lägger jag på några klickar med dillsmör som får smälta ovanpå. Och serverar sen laxen med pressad potatis, citronklyftor och haricots vertes som fått ånga lite snabbt så att de fortfarande är krispiga. 

Dillsmöret gör ni så här:

Tre matskedar smör/normalsaltat bregott

0,5 dl dill (jag använder fryst från findus)

Lite salt

Låt smöret mjukna något och rör sedan in dillen snabbt och smaksätt med lite salt. Det ska vara tydlig dillsmak på smöret så smaka av det och lägg till mer om det behövs. Jag brukar höfta en del själv.

Klart!