Rätt till alla känslor

känslor.jpg

Den här veckan har har känslouppropet susat runt i sociala medier, en kampanj för att uppmärksamma barns rätt till sina känslor och sätta deras känsloliv på kartan. Något som verkligen inte alltid är fallet. Det är sånt man får jobba med hela tiden som förälder och som är viktigt för att barnen inte ska växa upp och känna skam för att de till exempel är arga eller nyfikna.

På Violas gamla dagis har de köpt in Friendy-dockorna och använt under morgonsamlingen. Jag var med en halvdag i våras och fick då se hur de arbetar med dessa känslodockor. Under samlingen fick barnen en i taget hämta en docka som representerade hur de mådde just i dag och sen berätta varför. För att lära sig att sätta ord på sina känslor - en oerhört viktig egenskap på vägen mot vuxenlivet.

Det finns också en skiva med specialskrivna känslolåtar som en vän till mig har skrivit både text och musik till - den kan ni köpa här om ni är intresserade! 

Själv är jag vansinnigt förtjust i Stina Glaas handgjorda läderarmand med känslor på som ni ser på bilden. Hon har också en Etsy-shop för sina produkter.