Fint på Formex

IMG_1213.JPG

Nu ska ni få en lång rad bilder från Formex-mässan som svämmade över av gröna och blå toner och naturmaterial som trä och skinn. Det dovt grå finns också kvar liksom koppar- och mässingstrenden. 

Här syns min favoritmonter - det är Klong som står bakom den. Lamporna i taket känner ni säkert igen. De har varit med i bloggen tidigare. 

IMG_1215.JPG
IMG_1214.JPG

Fler fina Klong-produkter. Den runda ljushållaren är en nyhet från Klong medan den låga vasen Äng kommer i en större modell.

IMG_1194.JPG
IMG_1195.JPG

Metaller är fortsatt populärt som sagt - här syns både mässing och koppar från Skultuna.  De numera klassiska ljushållarna kommer alltså som nyhet i koppar.

IMG_1200.JPG

Här är en av mina favoriter - små roliga speglar från Broste Copenhagen som dekorerar vilken vägg som helst.

Vet att HM Home har några små speglar som visserligen inte liknar dessa stilmässigt, men om man vill skapa en spegelvägg för en rimlig penning kan man börja där! Eller köpa små speglar på auktioner och loppisar.

IMG_1220.JPG
IMG_1221.JPG
IMG_1223.JPG

Gröna och blå toner syntes överallt och det handlar om mustiga sådana. Inga bleka pasteller och många fina detaljer.

Här är alla bilderna från den så kallade Trendrestaurangen Nordic Essence som är mässans tema för den här gången. 

IMG_1180.JPG

Engelska formgivaren Robert Welch, som gör köksaccessoarer som kockknivar och bestick, har även nya fina ljusstakar i stål med en bas av valnöt. Very 60's i stilen!

Royal Design säljer hans produkter!

IMG_1207.JPG
IMG_1205.JPG
IMG_1209.JPG
IMG_1206.JPG
IMG_1211.JPG

House Doctor går bara inte att inte gilla. De hade en fantastiskt fin och stor monter med massor av snygga möblemang och detaljer. Här syns ett urval av dessa!

IMG_1197.JPG

Noterade att IKEA:s satsbord Vittsjö var mässan mest använda visningsmöbel. Här hos keramikern Kajsa Cramer - men det stod verkligen överallt!

IMG_1218.JPG

Illustratören Emma Fällmans mönster Vårfåglar, som redan finns som print, scarf och tapet, kommer nu också som kuddfodral.

Ljuvligt! 

IMG_1212.JPG

Grått, blått och grönt hos Linum...

IMG_1196.JPG

...och mera blått hos danska Kay Boyesen!

IMG_1208.JPG

Tack Formex för den här gången - nu behöver jag vila fötterna och vad passar då bättre än att glida ner i ett bad till helgen!