Att komma till insikt

IMG_9762.JPG

En sak som kommer efter att man har fått barn och i takt med att tiden faktiskt går är värdefulla insikter. Så har det i alla fall varit för mig. 

Inte för att jag plötsligt en dag vaknat och tänkt - så här ska det vara! Utan det är känslor, tankar och visioner som landat i mig. De har inte värkts fram utan byggts upp med byggstenar som jag själv väljer eller väljer bort.

För det där sista är faktiskt minst lika viktigt som att välja - att kunna välja bort saker och känna sig tillfreds med det beslutet. Att nej, det där är inte jag och det känner jag med hela min kropp att det inte är. Att jag tänker inte följa strömmen den här gången eller göra som andra tycker om en viss sak. Att våga sluta umgås med energitjuvar och med sådana som faktiskt inte är intresserade av en som person. Eller att inte springa på varenda trend som dyker upp bara för att alla andra gör det.

Lyx är inte bara att omge sig med en massa dyra prylar.

Energi är vår tids ultimata lyx skulle jag vilja hävda och den får man på olika sätt. Inget är fel här. Men när man ger mer energi än vad man får tillbaka - oavsett om det är en person, ett intresse, ett jobb, en relation eller för den delen en bostad - då är det dags att tänka om. Och kanske också välja bort vissa saker till förmån för annat eller andra.

Vad vill jag säga med det här då? Jo, att nu när semestrarna är över och vardagen är tillbaka så glöm inte att ta med all bra energi in i det. Och finns den inte så försök att hitta den utifrån er själva och vad ni vill. 

Kärlek till er alla!