Rött, bubbel eller vitt?

IMG_0767.JPG
IMG_0443.JPG
IMG_0351.JPG

Nu ska ni få tre härliga tips på vin, runt 150 kronor flaskan att matcha till sensommarmiddagarna, oavsett om ni grillar, äter skaldjur eller bara vill skåla i något. Det är några kronor mer än vad folk generellt betalar för vin, men det tycker jag verkligen att man ska göra för det är stor skillnad på ett vin för 90 kronor och ett som kostar över hundralappen. 

Först en röd portugis med massor av smak från regionen Douro till det grillade nötköttet eller lammkotletterna. 

Det italienska bubblet Ferrari är nästa rekommendation om man vill ha ett alternativ till en dyr champagne. Det är torrt och friskt och alldeles galet gott till salta tillbehör som potatischips, västerbottensnurror eller salta räkor (obs inte kräftor som är söta!). 

Och slutligen, ni som gillar Riesling-viner, missa inte de Österrikiska som är fantastiska. Här syns Tegernseerhof Kellerberg med kvalitetsbeteckningen Smaragd. Här får ni enormt mycket vin för pengarna och en partner till vinkokta blåmusslor. 

Vin till klassiska kräftor då? Då ska ni få ett dundertips från Loire som endast kostar 74 kronor och görs på en druva som heter Muscadet och är ett fantastiskt fisk- och skaldjursvin.

Köp i så fall detta!