Skeppskatten

IMG_9665.JPG
IMG_9667.JPG
IMG_9672.JPG
IMG_9675.JPG
IMG_9674.JPG
IMG_9668.JPG
IMG_9669.JPG

Vi åt lokal middag i fredags som bekant. Besökte den lilla hamnrestaurangen Skeppskatten för första gången och njöt av den fantastiska utsikten över Furusundsleden och Stockholms mellanskärgård. 

Varmrätterna (fyllig fiskgryta och en frasig fish'n chips) var bra, men den på pappret spännande desserten (hallonmousse på mandelbotten med lakritssås) visade sig vara ett oinspirerande och illa genomfört magplask. Jag tycker personligen också att det ska gå att köpa vin på glas när man går ut och äter.

Lite blandat mat- och dryckesbetyg alltså!

Men läget är inget annat än magiskt med stora öppna fönster och en altan med panoramautsikt mot vattnet. De fönster som vette mot skogen avslöjade att blåbären är mogna eftersom man kunde sträcka ut händerna och plocka om man ville. 

På bryggan nedanför den lilla restaurangen finns en bar och det är där båtgästerna kommer och lägger till. 

Åh nu blir jag hungrig när jag skriver om det här!