Kuber och konsoler

vajle.JPG
minibyrå.JPG

Violas lilla rum är en utmaning vad gäller förvaring. Nu har hon IKEA:s Hemnes-säng med stora lådor under för leksaker och ett mindre klädskåp ur samma serie som sväljer alla kläder utan att ta extrem plats. Men i takt med att hon växer och utvecklar nya intressen och det faktum att hon har en rejäl hög med böcker ändras också behoven. Nu samlas pyssel, byggen och små prydnadsgrejer lite överallt och är antingen i vägen, samlar damm eller omöjliga att nå.

Här behövs funktionella hyllor!

Tänkte först att vi skulle köpa den smala vita bokhyllan från Hemnes, men har nu tänkt om och beställt en vit konsolhylla från Ellos att ha på väggen över sängen i nederkant. Där hamnar hennes böcker är det tänkt. Så att de enkelt kan nås från sängen och vi slipper slösa onödigt golvutrymme.

Och ovanför hennes skrivbord kommer jag att sätta upp några väggkuber i olika färger från IKEA:s serie Vajle. För favoritlegobyggen och annat som behöver komma bort från själva skrivbordsytan.

Ps Den bästa sortens förvaring är förstås att hålla ner på antalet prylar, att inte ha för mycket grejer helt enkelt. Jag rensar, ger bort och säljer av hela tiden.

(bilder från IKEA)