Mexikansk kväll

mexican2.jpg
mexican3.jpg
mexican1.jpg
mexican4.jpg
mexican6.jpg
mexican5.jpg

Mitt i kaoset av hantverkare, en trasig tvättmaskin OCH en varmvattenberedare som kastat in handduken drog vi till kompisar här ute en kväll. Bjöds på fantastisk god (och riktig) Tex Mex-mat och dryck från Jonas Crambys kokbok

Vi åt och drack och pratade och skrattade medan barnen lekte (deras är jämngamla med våra och en av varje och känner varandra från dagis och skola). Satt både inne och ute enligt "lagen" om svensk sommar, där man aldrig riktigt vet vad som funkar. Men vad gör väl det när man har det bra och sällskapet är härligt?

Och jag älskar deras hus, en träkåk från 20-talet i tre plan med världens grymmaste kök och vackra fönster precis överallt. Även de bygger om och till och håller på och fixar för att det ska bli bättre, så vi pratade förstås en del om det. Ett barnrum till yngsta dottern har ordnats fram från en knasig planlösning på övervåningen och nu ska arbetsrummet på nedervåningen bli nytt föräldrasovrum och hallen delas upp så att det går att få en ny arbetsplats.

Det enda jag inte avundas dem är den kommande ommålningen av huset där det behövs både byggnadsställningar och en kranbil. 

Vid midnatt vinkade vi adjö och promenerade hem i en ljummen och tyst villaförort. Det var 700 spännande meter för de två pigga barnen, som däckade när vi väl kom hem. Vilken kväll!

Och den där kokboken måste jag bara skaffa förresten!