Getostsallad a'la lillebror

IMG_0360.JPG

Min lillebror är som sagt åter från två långa utlandsvistelser (studier och jobb) - först fyra månader i Aten och sedan sex månader i Rom. Hela familjen återförenades i Skånehuset och ni kan ju gissa hur mycket mat det lagades på kvällarna!

Här ska ni få receptet på en fantastiskt god sallad som passar alldeles utmärkt som tillbehör till kyckling eller lax som grillas.

Getostsallad med blåbär, vita persikor, ruccola och kanderade paranötter

Valfri getost

En ask färska blåbär

Två vita persikor (ja, det finns i vanliga mataffärer!)

En påse paranötter

Flytande honung

Ruccola

Gör så här!

Kandera nötterna (stek försiktigt och under konstant omrörning i honung och låt sedan svalna) i en stekpanna. 

Lägg upp ruccola på ett stort fat. Skiva persikorna tunt och lägg ovanpå. Toppa med skivor av getost och lägg färska (om ni vill också halverade) blåbär runt om på fatet.

Toppa med avsvalnade paranötter.

Här får ni en sallad med mycket smak och olika texturer. Det är både fräscht (persikor och blåbär), krämigt (getosten), pepprigt (ruccolan) och crunchigt från nötterna, som också bidrar med lite sötma.

Enjoy!